ANJA FORSNOR

Mozartkulor med egen mandelmassa

Vi gjorde alltid mozartkulor till jul när jag var liten och de är fortfarande mina favoriter. Mjuka, goda och juliga! 

Att baka raw food till jul är gott, enkelt och med lite fantasi kan man enkelt förvandla sina vanliga recept till nya favoriter. Det bästa är att det varken kräver jäsning eller bakning i ugn, bara mixa ihop, rulla och servera.

Mozartkulor
cirka 10-12 st

Mandelmassa:
3 dl mandelmjöl
2 msk honung
1,5 msk smält kallpressad kokosolja

Mixa alla ingredienserna till mandelmassan tills du får en slät och fin massa. Forma till bollar och ställ in i kylen. Man kan rulla in en nöt eller en klick nötsmör i mitten av mandelmassan.

Choklad:
2 msk smält kallpressad kokosolja
1 msk rå kakao eller vanlig kakao
2 tsk honung
en nypa vaniljpulver

Rör ihop ingredienserna till chokladen och smaka av med honung och vaniljpulver. Det går lika bra att smälta mörk choklad i ett vattenbad.

topping:
hackade pistagenötter
frystorkade hallon och blåbär
kakaonibs
flingsalt
hackad mandel

Doppa bollarna i choklad och strössla med hackade nötter, torkade bär och fingsalt.

mozartkulor

Foto: Emma Svensson

Fler recept med choklad:

> Ischoklad

> Chokladbollar med havregryn

> Raw caramel nut bar

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!