Julbak och julgodis hör ju advent till. Jag gör gärna ischoklad på kokosolja, kakao och honung och sedan kan man smaksätta chokladen precis som man vill. Enkelt och gott – precis som jag gillar det!
Ischoklad
3 dl kallpressad kokosolja
1 msk rå kakao
1 tsk honung eller valfri sötning
smaksättning: mandelsmör, pepparmintsolja, chili, apelsin, flingsalt, lakritspulver, vaniljpulver
Smält kokosolja och blanda med kakao och sötning, jag använde mig av honung. Smaksätt chokladen utifrån vad du gillar (mina förslag hittar du här ovanför) och häll upp i små aluminiumformar eller en silikonform som jag använt mig av. Ställ in i frysen och låt stelna någon timme. Ta ut frysen direkt innan servering då de smälter snabbt.
Tips! Jag använde mig av en silikonform med dessa fina små hjärtan. Finns att köpa på Panduro Hobby eller liknande hobby-butiker.
Håll utkik här i bloggen för mer julgodis i dagarna!
Kommentera