ANJA FORSNOR

Chokladbollar med havregryn

chokladbollar

Vanliga hederliga chokladbollar – finns det något bättre? Jag vet att många av er gillar det här receptet på raw chokladbollar och ni kommer inte bli besvikna på det här. De här chokladbollarna är helt nötfritt och genom att använda kokosolja och havremjölk är det dessutom helt veganska. Det var min vän Iman som tipsade mig om att byta ut nötterna mot havregryn och då smakar de precis som vanliga chokladbollar.

Chokladbollar
cirka 25 små

3 dl havregryn
3-4 msk rå eller vanlig kakao
0,75 dl havremjölk
12-14 färska urkärnade dadlar
1 msk kallpressad kokosolja
2 msk starkt kaffe
en nypa flingsalt efter smak

Gör så här: Dela dadlarna i mindre bitar, mixa sedan alla ingredienser i en matberedare tills du har en jämn smet. Tillsätt eventuellt lite mer havremjölk, smeten får inte vara torr men samtidigt gå att rulla. Smaka av så du har den perfekta kombon av sött, salt och kaffe. Rulla i kokos och ställ in i kylen. Går även utmärkt att förvara i frysen.

chokladbollar-dadlar-havregryn

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej, har en fråga angående kokosolja; har du någon aning om hållbarheten, för en öppnad burk som stått i kylskåp hela tiden? Står inget bäst-före på burken heller. Tacksam för svar.

  sara 2015-05-29 11:29:00
  Svara
  • Svar på saras kommentar.

   Hej Sara! Av vad jag har hört ska kokosolja ha en hållbarhet på 2-3 år oavsett om den pendlat mellan fast form i kylskåp eller stått i rumstemperatur. Så det är nog inget du behöver oroa dig för! 🙂

   Anja Forsnor 2015-05-30 11:34:00
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!