ANJA FORSNOR

5 saker att unna dig när du är gravid

När man är gravid tycker jag man ska skämma bort sig själv lite extra mycket. Helst vill man ju även bli bortskämd av sin partner (hint, hint!) men man får inte glömma bort att unna sig själv massa härliga saker. Din kropp håller på att skapa ett nytt liv (hej övermäktig känsla!) och du är värd allt det bästa. När man väntar sitt första barn har man dessutom möjligheten att njuta lite extra av den omtalade egentiden som man kommer fantisera om sen.

1. Ta med din partner eller bästa vän och checka in på ett spa i några timmar. Det gjorde jag två veckor innan nedkomst och det var helt magiskt! Eller varför inte gå dit på egen hand, det kommer dröja länge innan du får den möjligheten igen. Man ska ju helst undvika varma bubbelbad och bastu men det betyder inte att man inte kan njuta till fullo av tystnaden, stillheten och att av bara vara. Bläddra i en tidning eller bok och slumra precis när du känner för det. Bara svassa runt i din morgonrock, stoltsera med magen och njut av ditt gravidglow!

Läs också: Mina bästa produkter för gravidmagen >

2. Åk på babymoon! Den ska helst innehålla ett mysigt hotell, stora fluffiga kuddar, room-service, badkar, sovmorgon och en riktigt grym hotellfrukost. Här kan ni läsa om när min man överraskade mig. En get-away på tu man hand ni kommer leva på länge! Och givetvis råder det totalt mobilförbud här.

3. Skäm bort händer och fossingar med en klassisk mani-pedi. Men passa dig för fotmassage, det finns triggerpunkter i fötterna som man ska vara försiktig med under graviditeten. Enligt min barnmorska kan fotmassage tydligen leda till att moderkakan lossnar (!), även om man är försiktig. (Detta var i alla fall informationen jag fick men fråga din egen barnmorska om du är osäker).

Läs också: Så gör du dig redo för förlossningen >

4. Boka en frisörtid och unna dig en lång och härlig behandling. Det kommer kanske dröja ett tag tills du kan sitta ner och njuta av två-tre timmars frisörbesök. Bunkra upp med snacks eller en god smoothie för att blodsockret på topp och ja, för att det är gott!

5. Beroende på hur långt gången du är och mår i kroppen så kan gravidmassage vara en bra idé! Kolla upp något ställe som är bra på gravidmassage och som vet vad de sysslar med. För er som bor i Stockholm kan jag rekommendera det här stället. En lång och skön ryggmassage längtar nog de flesta gravida efter.

Läs också: Min förlossningsberättelse >

anja

Njut och klappa lite extra på magen, tänk att din lilla bebis ligger där inne ♡

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Tycker det är så sjuuuuuukt stressande med allt man ska/inte ska göra som gravid/med bebis..

  Typ fotmassage eller inte, bada bastu eller inte, äta en godisbit eller inte.. Ha filt över sovande bebis eller inte osv. Listan kan göras oändlig!

  Älskar känslan av att vara gravid, det är härligt med ett nytt liv i magen och jag är så tacksam. Däremot är det faktiskt mycket stress..blandat med foglossning, sammandragningar och svullna fötter. Det fysiska kan jag ta, men stressen är jobbig…

  Johanna 2016-02-01 16:05:15
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Vad tråkigt att du känner så. Men jag kan förstå vad du menar, i början tyckte jag det var överväldigande att försöka hålla reda på alla do’s and dont’s. Alla har en åsikt när det kommer till graviditeter och bebisar, helt plötsligt är alla experter och det sätts en väldigt press på en som gravid kvinna. Mitt inlägg var inte menat att stressa på något sätt, snarare tvärtom för att kunna njuta til fullo av det magiska som kroppen går igenom. Ledsen om du uppfattade det på något annat sätt.

   Anja Forsnor 2016-02-02 11:19:33
   Svara
   • Svar på Anja Forsnors kommentar.

    Förlåt – nej, blev inte stressad av dig utan använde detta bara som en ventil när inlägget kom.. Härligt med inbokad resa förresten, efter påsk precis är våran lilla beräknad.. 🙂

    Johanna 2016-02-02 12:56:36
    Svara
    • Svar på Johannas kommentar.

     Vilken tur! Jag vet som sagt själv hur det är och det sista jag vill är att skapa stress och press 🙂 Spännande att det snart är dags, ni har en magisk tid framför er!

     Anja Forsnor 2016-02-02 23:25:47
     Svara
 • Tack Anja! Blev en akut massage pga brutal nackspärr och kände då att jag varit lite snål mot mig själv, då jag har ”mått så bra”. Men kroppen kämpa rju på ändå.
  Nu är även pedikyr inbokad och barret ska jag också hinna fixa. Galet hur man glömmer vad kroppen faktiskt går igenom, tar det liksom lite för givet och är glad att jag är smärtfri. nu i v. 36…. nedräkning. Totalt härlig skräckblandad förtjusning.
  Kommer ju ligga efter dig sen i återhämtning men mamma-tränings-träff på gärdet hade ju varit så roligt sen framåt. Fånga upp några av alla dina trevliga läsare. (det verkar vara en del.:) )

  Josefin 2016-01-31 20:43:47
  Svara
  • Svar på Josefins kommentar.

   Känns som det är lite typiskt oss kvinnor, att snåla in när vi mår bra. Vi borde ju belöna oss alldeles extra mycket då för att kroppen orkar och står i och dessutom låter oss må bra samtidigt. Så härligt att du lyxar till det nu på slutet, passa på att unna dig! Verkligen nedräkning nu, så spännande. Hur mår du, börjar du känna dig laddad? Klart vi möts upp på Gärdet sen, bara hojta till när du är redo 🙂 Kram

   Anja Forsnor 2016-02-05 00:39:10
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!