ANJA FORSNOR

Rostad tomat med ruccola och fetaost

Har ni testat att rosta cocktailtomat i ugnen? Jag tycker det passar bra nu på vintern när jag ofta vill äta varm mat framför en kall sallad. Sötman från tomaten kommer verkligen fram i ugnen och den lite skarpa smaken försvinner. Jag delar tomaten på hälften och lägger på en plåt klädd med bakplåtspapper. Sen ringlar jag på olivolja och toppar med flingsalt och citronpeppar. Rosta i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter, tills tomaten får lite yta och börjar skrumpna ihop.

Servera med ruccola, smulad fetaost och sesamfrön. Jag ringlar gärna över lite olivolja och balsamvinäger. Passar fint som en lätt lunch eller som tillbehör till valfri fisk eller köttbit.

tomatsallad-med-fetaost rostad-tomat Jag älskar sesamfrön, tycker det är så gott på en sallad eller till lax. De svarta är dessutom väldigt dekorativa!

ugnsrostad-cocktailtomat Visst ser det läckert ut?

Fler vegetariska recept:

> Rödbetor med gratinerad chevré

> Grön ärtsoppa med wasabi

> Zucchinipasta med portabellosvamp

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Väldigt inspirerande! Håller helt med i att man gärna tillagar grönsakerna nu när det är så kallt ute 🙂

    Moa 2015-12-15 16:01:27
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!