ANJA FORSNOR

Grön ärtsoppa med wasabi

ELLE3271-700x777

Ni som hängt med här ett tag vet ju att jag älskar gröna ärtor. Så låt mig därför presentera dagens vegetariska middagsinspiration som är en av mina absoluta favoriter. Gröna ärtor toppar faktiskt listan över de nyttigaste grönsakerna. Denna härligt gröna ärtsoppan är inte bara smakrik och god utan även rik på protein, folat och K-vitamin.

En klick wasabi i soppan lyfter smakerna och gör den till en riktig delikatess! Dessutom är den busenkel att laga, billig och perfekt snabbmat efter träningen.

Grön ärtsoppa med wasabi
2 portioner

300 g frysta ärtor
2 dl vatten
1 dl havregrädde
1 gul lök
1 msk lantbuljong (pulver, jag använder den från Renée Voltaire)
1 vitlöksklyfta
½ pressad citron
1 tsk wasabi
1 tsk flingsalt
1 tsk svartpeppar
1 msk kallpressad kokosolja

Hacka löken och stek i kokosolja någon minut. Tillsätt ärtor, vatten och låt koka upp i 5 minuter. Häll i havregrädden och smaka av med vitlök, wasabi, citron och kryddor. Mixa med en stavmixer eller häll soppan i en blender (som tål värme) och mixa tills den är helt slät. Låt soppan puttra på medelhög värme några minuter till. Servera med sesamfrön och en grönsallad vid sidan av.

krispig sallad:
bladspenat
alfa alfa groddar
paprika
sesamfrön

Till en soppa tycker jag det är extra gott med en krispig sallad. Skiva paprika och blanda med bladspenat, alfa alfra groddar och sesamfrön.

Foto: Andy Prhat

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Hej,
    Provade detta recept nu ikväll, och gud vilken god soppa! Så god kombination mellan wasabin, citronen och det övriga. Mm! 😀

    Elisabeth 2016-01-25 20:33:03
    Svara
    • Svar på Elisabeths kommentar.

      Ah vad glad jag blir! Det är verkligen ett av mina favoritrecept, framförallt eftersom det är så himla enkelt men ändå känns lite lyxigt 🙂

      Anja Forsnor 2016-01-25 20:53:39
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!