ANJA FORSNOR

Rödbetor med gratinerad chévre

Äntligen kan jag äta chévre igen och SOM jag längtat! Man ska ju gärna undvika getost under graviditeten på grund av risken för listeria och jag har verkligen saknat den här rätten. Det komiska är att man enligt rekommendationerna från Livsmedelsverket varken ska äta varmrökt lax eller getost och nästan alla lunchställen i stan verkar erbjuda just varmrökt lax som fiskalternativ eller chévre som vegetariskt alternativ.

Den här rätten är en riktig klassiker som funkar lika bra som förrätt eller huvudrätt, gott till en bit lax eller kyckling.

Rödbetor med gratinerad chévre
1 portion

1 kokt rödbeta, gärna med lite tuggmotstånd
3 breda skivor chévre
färsk babyspent
valnötter
honung
balsamico

Sätt ugnen på 225 grader, jag använde grill-läget på ugnen. Skiva en rödbeta och lägg i en ugnsform eller på en bakplåt med bakplåtspapper. Lägg chévren på rödbetorna och ringla över honung. Gratinera i ugnen i cirka 8-10 minuters tills osten fått en gyllenbrun färg. Servera med färsk spenat, krossade valnötter och lite balsamico.

chevre-chaud

rödbetor-chevre

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Till nästa graviditet (;)) så kan jag tipsa om att gratinerad chévre går bra att äta. Är osten upphettad så den ”bubblar” så dör nämligen ev. bakterier!

  Linnea 2015-11-29 00:51:39
  Svara
  • Svar på Linneas kommentar.

   Men åh ja, det har du ju rätt i! Jag visste tom detta inser jag nu men måste förträngt det under graviditeten haha. Well, jag njuter desto mer nu 🙂

   Anja Forsnor 2015-11-30 23:20:15
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!