ANJA FORSNOR

Zucchinipasta med portabellosvamp

zucchinipasta-med-svamp

zucchinipasta

Efter att ha varit hemifrån i flera veckor och inte haft tillgång till mitt kök har jag verkligen sett fram emot att börja laga mat igen. Jag passade på att bläddra i mina fina kokböcker för att få lite inspiration och hittade det här enkla receptet i min absoluta favoritbok, Green Kitchen Stories, som jag måste tipsa om.

Jag gjorde några små justeringar i receptet, bland annat stekte jag först svampen innan jag marinerade den vilket jag tyckte blev kanon. Kan tänka mig att det vore klockrent att toppa med lite hyvlad parmesan, mums.

Zucchinipasta med portabellosvamp
2 portioner

1 zucchini

Marinerad svamp:
2 stora portabellosvampar
2 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk kokosolja

Cashewdressing:
1 dl naturella cashewnötter
1 dl soltorkade tomater
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk citronsaft
salt och peppar

Strimla zucchinin med en grönsakssvarv, spiralizer eller mandolin till tunn spagetti. Det går lika bra att använda en potatisskalare, då får du lite bredare pasta. Skiva svampen i små bitar och stek i lite kokosolja tills den fått färg. Häll ner svampen i en skål med olivolja och vinäger och låt stå och marineras i cirka 20 minuter.

Mixa alla ingredienserna till cashewdressingen och blanda tillsammans med zucchinipastan. Toppa med den marinerade svampen och servera direkt.

Recept: Green Kitchen Stories

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!