Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

HUDENS BÄSTA VÄN

Älskade avokado, du lilla mirakelfrukt. Full av näring, smakar gott och boostar kroppen med massa godsaker.

Ni kanske minns att man förr kunde höra någon säga att ”man blir tjock av avokado” eftersom den innehåller så mycket fett. Well, som tur är vet vi lite bättre nu och applåderar de nyttiga och bra enkelomättade fetterna som gör underverk för kropp och hy.

avokado-yoghurt-breafast-frukost

Vår hud behöver att ständigt tillskott av vitaminer, fukt och fett – allt som avokadon är fullproppad av. Jag äter nästan avokado dagligen, t.ex. i min smoothie på morgonen, på knäckemackan, tillsammans med ägg eller till middagen.

Jag är en sådan som tycker att avokado passar till allt och unnar mig ofta att ha ett litet lager hemma för mognad. Mitt tips är att köpa avokado någon dag innan du ska äta den och låta den ligga i en fruktskål tillsammans med äpplen. Syran i äpplena får avokadon att mogna och bli sådär härligt mjuk. Akta så den inte hinner bli övermogen bara.

avokadoyoghurt-frukost

En frukost jag gärna lyxar till det med är denna avokadoyoghurt. Jag mixar mogen avokado, fryst banan, ris- eller mandelmjölk, citron och vaniljpulver till en krämig röra. Toppa med granola, nötter, frukt och bär – perfekt alternativ till vanlig yoghurt som kommer hålla dig mätt betydligt längre.

Hela receptet finns i min bok En god morgon som ni hittar här (erbjudande hos Bokus, passa på!)

avokado-yoghurt-frukost-recept

Mer avokadomums!

Världens godaste macka >

Fish taco med mangosalsa och avokado >

Bagel med avokado och stekt ägg > 

Snickersbollar med avokado och mörk choklad >

Och alla äter avokado – trendspaning från NYC >

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Åh, älskade avvo!!
  Igår lyxade jag med en smoothie från Joe and the Juice på: avokado, banan, vaniljmandelmjölk! Superkrämig och god. Har även provat din avokadoyoghurt hemma med persika och hampafrön – succé!

  Kram till dig

  Moa 2016-08-30 13:43:08 http://moahals.fineday.se
  Svara
  • Svar på Moas kommentar.

   Gud så gott, älskar deras smoothies! och vad roligt att du gillade receptet från boken 🙂 Kram till dig med

   Anja Forsnor 2016-08-31 22:26:58
   Svara
 • Hej!
  Jag har ett svagt minne av att jag har läst att du studerat i San Diego?? Eller är jag heeelt ute och cyklar haha? Men om du nu har det, skulle inte du kunna berätta lite om hur du bar dig åt för att komma iväg, vad du läste och hur länge och hur studentlivet var i USA?? Jag skulle vara såå tacksam, går själv i planerna att studera någon termin i USA. Jag tror det skulle vara nyttigt för mig och utveckla mig en hel del 🙂 stor kram!

  Elin 2016-08-27 21:19:23 http://nouw.com/elinniklasson
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!