Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Tonfisksallad med matvete, polkabetor och grönt

lunch-nyttig-tonfisksallad

Gör en liten paus bland alla semesterbilder för att tipsa om den här enkla tonfisksalladen jag slängde ihop innan vi for hit. Den perfekta lunchen eller middagen när man har ont om tid och vill få i sig något fräscht och gott.

I botten av salladen har jag kokt farro, är ett vetegryn som liknar ris, men man kan enkelt byta ut det mot råris, quinoa, matvete, bovete, bulgur eller vad man själv föredrar och har hemma.

Blanda ner ruccola och mangold med farron och ringla över olivolja, sesamolja, citronsaft, salt och peppar. Hyvla eller skär tunna skivor av polkabetor och sött äpple (tex Pink lady) och toppa med tonfiskröra och persilja.

Recept på min tonfiskröra hittar ni här, den här gången la jag även till kapris som är så gott till tonfisk.

Enkelt, gott och nyttigt!
tonfisk-sallad-nyttig-lunch matvete-tonfisk-sallad-polkabetor tonfisk-sallad-polkabetor-matvete

Har precis böjat använda en mandolin i köket och är redan såld. En helt ny värld av maträtter öppnade sig när man kan hyvla grönsaker så tunt och fint. Visst blir det vackert?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • Det är så lite så. Självklart ställer upp och stöttar! Hoppas du skriver en till bok nån gång med lunch/middagstips. Stor kram tillbaks! <3

    Katja 2016-04-03 18:42:24
    Svara
  • Hej Anja!
    Jag tänkte bara fråga dig; vilka hudprodukter använder du? Använder du ekologiskt?

    kram A

    A 2016-04-02 13:35:57
    Svara
    • Svar på As kommentar.

      Hej! Jag använder nästan uteslutande Estelle & Thild när det kommer till hudvård i ansiktet, de har fantastiska produkter. På kroppen använder jag oftast lotion från Biotherm eller smörjer mig med kokosolja (japp, samma som jag använder i matlagning). När det kommer till smink är jag tyvärr inte lika duktig på att använda ekologiskt och där varierar jag mer mellan olika märken. Kram!

      Anja Forsnor 2016-04-02 17:07:50
      Svara
  • Tack för en fantastisk bok! <3 Tack för all inspiration du ger! Älskar att testa och få nya rutiner inom frukostarna. Nu är det bara testa fler recept!

    Katja 2016-04-01 09:28:48
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!