ANJA FORSNOR

I min salladsskål hittar ni…

En av årets hetaste trender är att äta allting ur skålar. Tillåt mig skryta men denna trend anammade jag för längesen. Jag älskar att äta ur skålar, allting smakar liksom ännu bättre då. Den här rätten är återkommande hemma hos oss och vi äter någon variant av detta varje vecka. Gott, nyttigt och väldigt mättande!

Basen är alltid råris och gröna blad som spenat eller ruccola. Sen fyller jag skålen med de godsaker som kylskåpet har att erbjuda för dagen, här blev det gröna ärtor, majs, paprika, kokt ägg, tonfiskröra och en klick keso. Toppar med lite sesamfrön, persillade och ringlar sesamolja och granatäpplevinäger innan servering.

Vill man ha helt vegetariskt skippar man helt enkelt tonfiskröran eller byter ut den mot tofu.

Tonfiskröra
2 portioner

200 g tonfisk i vatten
1 dl iMat fraiche, vanlig créme fraiche eller matlagningsyoghurt går också bra
1 tsk senap
1 tsk sambal olek
1 tsk honung
lite citronsaft efter smak
salt, citronpeppar

Häll av vattnet från tonfisken och mosa med en gaffel. Rör ihop tonfisken med resten av ingredienserna i en skål, smaka av med citron, salt och peppar.

tonfisksallad

Fler nyttiga lunchtips:

– Sashimisallad med salmalax

– Toast skagen

– Vegetarisk pasta på röda linser

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Så härligt att höra om att det går att träna/duscha fast man får bebis. Beror såklart på barnet men man stressar ju lite av att många inte ens hinner tvätta håret. I vårt fall är vi ju också två så hoppas verkligen vi kan få till en bra rutin. I mars blir det nedkomst! 🙂 också nyfiken på er resa. Lite sol ihop hade ju varit fantastiskt innan man återgår till arbetet sen. Kram!

  Josefin 2016-01-10 10:27:27
  Svara
  • Svar på Josefins kommentar.

   Haha, jag hade också en bild av att jag bara skulle få duscha och tvätta håret på helgerna när min sambo var hemma men till min stora glädje har det funkat bra hittills! Jag försöker tajma in så hon har ätit och är nöjd, sen sätter jag henne i babysittern och tar med den in i badrummet när jag duschar. Sålänge hon kan se och höra mig så går det bra. Man hittar liksom det som funkar för en själv! Spännande ju, bara 2 månader kvar! Hoppas du och magen mår fint 🙂

   Anja Forsnor 2016-01-11 17:41:17
   Svara
 • Hej!
  Jag har precis blivit gravid och börjar läsa lite om olika nyttiga saker jag äter men som det nu verkar som att jag måste sluta med!
  Till exempel färsk gurkmeja, vetegräs, persilja, kamomillte, echinaeate, nässelte, örter och kryddor i maten (kanel, nejlika, saffran, salvia, rosmarin etc).
  Jag blev lite chockad över att det alla är nyttiga livsmedel som gör att min kropp mår bra.
  Men ingefära måste man väl kunna få äta?
  Undvek du också allt som kan ses som extra detoxande och renande för kroppen (egentligen är ju alla livsmedel ovan just detta)?
  Det skulle vara intressant att höra hur du tänkte kring detta!

  Tack för en bra blogg!
  /M

  Meja 2016-01-10 00:22:50
  Svara
  • Svar på Mejas kommentar.

   Hej Meja, grattis till graviditeten! Så intressant fråga, jag lyfter gärna upp den i ett eget inlägg och svarar på den där då jag tror det finnas många som undrar samma sak som du. Håll utkik efter inlägget snart! Kram A

   Anja Forsnor 2016-01-11 23:07:18
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!