ANJA FORSNOR

Ris á la malta på råris

Ris á la malta är en given klassiker pÃ¥ julbordet. Förra Ã¥ret gjorde jag en variant med rÃ¥ris, rismjölk och vispad kokosmjölk som jag tänkte tipsa om i PR igen. En gräddig och krämig gröt och ett bra alternativ för den som är känslig mot mejeriprodukter eller bara vill testa nÃ¥got nytt!

Ris à la malta på råris
1 portion

1 dl okokt råris
1,25 dl vatten
1,25 dl ekologisk rismjölk
400 g kyld ekologisk kokosmjölk, konserv

1 tsk honung

en nypa vaniljpulver
en nypa havssalt
tillbehör: skivad apelsin, mandel

Koka upp rÃ¥ris med hälften vatten och hälften rismjölk enligt instruktion pÃ¥ förpackningen. LÃ¥t riset svalna och ställ in i kylskÃ¥pet. Vispa kokosmjölken till grädde. Här har Hanna skrivit ett bra inlägg om att vispa kokosmjölk till grädde.

Tillsätt vaniljpulver, lite honung och en nypa salt i kokosgrädden och rör ner tillsammans med riset. LÃ¥t stÃ¥ en stund sÃ¥ att riset drar till sig krämigheten frÃ¥n grädden. Servera gröten kall med skivad apelsin och hackad mandel.

ris-a-la-malta

Foto: Sebastian Hellström

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!