ANJA FORSNOR

Fisksoppa med citron och kokosmjölk

fiskgryta paleo

paleo fiskgryta kokosmjölk

Krämig och syrlig fisksoppa med smak av kokos och citron är kvällens middagstips. Jag tog lite vad jag hade hemma men givetvis går det bra att ha andra grönsaker, annan fisk eller räkor i. Jag har totalt snöat in på fisksoppa och tycker kokosmjölk är kanon till just fisksoppa. Vill man ha en mindre ”gräddig” soppa gjorde jag en med krossade tomater för någon dag sen som blev grymt bra, recept kommer i veckan!

Fisksoppa
2 portioner

1 burk kokosmjölk
125 g torsk
125 g lax
1 dl hackad purjolök
1 dl gröna ärtor
2 morötter
1 citron
1 tsk salt
1 tsk citronpeppar
1 tsk torkad koriander
1 tsk gurkmeja
1 tsk sesamfrön

Gör såhär: Stek purjolök, paprika och morot i kokosolja i några minuter. Tillsätt kokosmjölk, gurkmeja, citron och koka upp. Skiva fisken i tärningar och låt puttra några minuter. Häll till sist ner ärtorna och smaka av med kryddor. Toppa med sesamfrön och servera gärna med en bit fröknäcke. Funkar även utmärkt att servera med en portion råris till som en fiskgryta.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!