Om du är sugen pÃ¥ att byta ut bananapannkakorna mot nÃ¥got nästan lika enkelt kan jag tipsa om dessa bananscones! Söta, frasiga och bra ”brödig” konsistens. GÃ¥r snabbt att slänga ihop pÃ¥ morgonen och servera med valfritt pÃ¥lägg. Idag blev det mosat ägg som är en favorit hos mig, barnsligt gott!
Bananascones
4 små scones
1 mogen banan
1 ekologiskt ägg
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1Â tsk fiberhusk eller bakpulver
1 krm salt
1 msk russin
Gör så här: Mosa en banan med gaffel eller mixa med stavmixer. Tillsätt de andra ingredienserna och häll i russinen sist. Klick ut smeten till fyra små scones på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i cirka 10-12 minuter.
â Fritt frÃ¥n gluten, mejerier och socker.Â