ANJA FORSNOR

Bananscones med russin

20140316_123136_resized

20140316_122907_resized

Om du är sugen på att byta ut bananapannkakorna mot något nästan lika enkelt kan jag tipsa om dessa bananscones! Söta, frasiga och bra ”brödig” konsistens. Går snabbt att slänga ihop på morgonen och servera med valfritt pålägg. Idag blev det mosat ägg som är en favorit hos mig, barnsligt gott!

Bananascones
4 små scones

1 mogen banan
1 ekologiskt ägg
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk eller bakpulver
1 krm salt
1 msk russin

Gör så här: Mosa en banan med gaffel eller mixa med stavmixer. Tillsätt de andra ingredienserna och häll i russinen sist. Klick ut smeten till fyra små scones på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i cirka 10-12 minuter.

✗ Fritt från gluten, mejerier och socker. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • […] hade gjort dessa grymma bananscones med russin som var så saftiga och goda. Älskar […]

  Söndagsbrunch med chiapudding, sommarbär, gröna drycker och raw cheesecake | Anja 2014-06-30 09:46:39 http://anja.elle.se/sondagsbrunch-med-chiapudding-sommarbar-grona-drycker-och-raw-cheesecake/
  Svara
 • […] hade gjort dessa grymma bananscones med russin som var så saftiga och goda. Älskar […]

  Söndagsbrunch med chiapudding, sommarbär, gröna drycker och raw cheesecake | Anja 2014-06-30 09:46:39 http://anja.elle.se/sondagsbrunch-med-chiapudding-sommarbar-grona-drycker-och-raw-cheesecake/
  Svara
 • […] med en klick på gröten, till chiapudding, bananscones eller morotsbröd! […]

  Raw blåbärs- och chiamarmelad | Anja 2014-05-15 10:29:03 http://anja.elle.se/raw-blabars-och-chiamarmelad/
  Svara
 • […] med en klick på gröten, till chiapudding, bananscones eller morotsbröd! […]

  Raw blåbärs- och chiamarmelad | Anja 2014-05-15 10:29:03 http://anja.elle.se/raw-blabars-och-chiamarmelad/
  Svara
 • […] Jag älskar ju att baka, pyssla och fixa och det var längesedan vi hade brunch hemma. Det blev bananscones, fröknäcke, morotsbröd, smoothies, juice, baked oats, blåbärs- och chiamarmelad, bär, frukt […]

  Vegetarisk hemmabrunch | Anja 2014-05-11 20:00:52 http://anja.elle.se/vegetarisk-hemmabrunch/
  Svara
 • […] Jag älskar ju att baka, pyssla och fixa och det var längesedan vi hade brunch hemma. Det blev bananscones, fröknäcke, morotsbröd, smoothies, juice, baked oats, blåbärs- och chiamarmelad, bär, frukt […]

  Vegetarisk hemmabrunch | Anja 2014-05-11 20:00:52 http://anja.elle.se/vegetarisk-hemmabrunch/
  Svara
 • Åh, det här ska jag verkligen prova! Verkar supergott 🙂

  Lotta / kyllerskan.blogg.se 2014-03-20 20:57:00
  Svara
 • Åh, det här ska jag verkligen prova! Verkar supergott 🙂

  Lotta / kyllerskan.blogg.se 2014-03-20 20:57:00
  Svara
 • Mitt intresse för mat/kost har växt och växt det senaste året och jag tycker det är jätteroligt att läsa din blogg 🙂 Det som jag saknar är lite billigare alternativ! Jag är själv student och billigare alternativ är väl alltid att föredra för oss alla, föräldrar, pensionärer och alla där emellan som inte har kronorna eller disponerar dem på annat sätt, men som ändå vill äta gott och bra.
  Det här med frukost till exempel, kan man inte göra några inlägg om hur man piffar till den vanliga havregrynsgröten? (både med näring och smak). I din beskrivning vill du inspirera andra till en sund livsstil och en utveckling av snabbmatskulturen, vilket är jättebra! Fler billigare alternativ!

  Tove 2014-03-20 11:14:00
  Svara
  • Svar på Toves kommentar.

   Hej Tove! Tack för din kommentar, jättebra idé. Både bananpannkakor, havregrynsgröt och bananscones är bra och billiga alternativ på frukost. Jag ska absolut tipsa om billigare alternativ! Tusen tack för att du läser och kommenterar, fick massa inspiration till nya inlägg nu! 🙂

   Anja Forsnor 2014-03-20 20:53:00
   Svara
 • Mitt intresse för mat/kost har växt och växt det senaste året och jag tycker det är jätteroligt att läsa din blogg 🙂 Det som jag saknar är lite billigare alternativ! Jag är själv student och billigare alternativ är väl alltid att föredra för oss alla, föräldrar, pensionärer och alla där emellan som inte har kronorna eller disponerar dem på annat sätt, men som ändå vill äta gott och bra.
  Det här med frukost till exempel, kan man inte göra några inlägg om hur man piffar till den vanliga havregrynsgröten? (både med näring och smak). I din beskrivning vill du inspirera andra till en sund livsstil och en utveckling av snabbmatskulturen, vilket är jättebra! Fler billigare alternativ!

  Tove 2014-03-20 11:14:00
  Svara
  • Svar på Toves kommentar.

   Hej Tove! Tack för din kommentar, jättebra idé. Både bananpannkakor, havregrynsgröt och bananscones är bra och billiga alternativ på frukost. Jag ska absolut tipsa om billigare alternativ! Tusen tack för att du läser och kommenterar, fick massa inspiration till nya inlägg nu! 🙂

   Anja Forsnor 2014-03-20 20:53:00
   Svara
 • Ser jättegoda ut! Måste prova! Gillar scones, men undviker gärna gluten och socker så jag ska definitivt prova dessa. Brukar göra bananpannkakor till barnen, en favorit!

  Sandra 2014-03-19 11:39:00
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   De är verkligen supergoda, kan tänka mig att de går hem hos barnen också då de är lite söta! Jag undviker också gluten och socker och när man väl lär sig hitta vägar runt det så är det faktiskt inte så knepigt!

   Anja Forsnor 2014-03-19 18:53:00
   Svara
 • Ser jättegoda ut! Måste prova! Gillar scones, men undviker gärna gluten och socker så jag ska definitivt prova dessa. Brukar göra bananpannkakor till barnen, en favorit!

  Sandra 2014-03-19 11:39:00
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   De är verkligen supergoda, kan tänka mig att de går hem hos barnen också då de är lite söta! Jag undviker också gluten och socker och när man väl lär sig hitta vägar runt det så är det faktiskt inte så knepigt!

   Anja Forsnor 2014-03-19 18:53:00
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!