Inlägg i samarbete med AXA.
Det går ju inte att prata om havregryn utan att nämna den klassiska havregrynsgröten. Det här receptet är en av mina mest lagade frukostar och ni som har min kokbok kommer garanterat att känna igen det. Jag pratar förstås om den älskade banangröten.
Min mamma bjuder ofta på den här frukosten när vi äter frukost ihop och den känns otroligt vardagslyxig och härlig.
Banangröt med hallon
1 portion
1 dl ekologiska havregryn från AXA
2 1⁄2 dl vatten
salt
kanel
1 mogen banan
1⁄2 dl frysta hallon
Till servering:
valfri mjölk, gärna skummad
Ta fram hallonen ur frysen och låt dem tina några minuter i rumstemperatur. Koka upp havregryn med vatten och lite salt på spisen. Mosa bananen med en gaffel och vänd ner i gröten mot slutet.
Häll gröten i en skål och toppa med hallon och skummad mjölk. Jag använder min mjölkskummare till min kaffemaskin men det går lika bra med visp eller stavmixer för att få en lite fluffig konsistens. Gröten går lika bra att göra i mikron men jag tycker att det blir snäppet godare på spisen.
Sött, syrligt, varmt och mättande. Den perfekta höstfrukosten som går hem hos hela familjen.
Läs också: Nordens alldeles egna superfood
Den där gröten är så god! Äter den minst en gång i veckan och när jag vill lyxa till det toppar jag med en sked jordnötssmör också 🙂
Åh vad roligt. Standardfrukost här hemma under hösten och vintern, tröttnar aldrig. Så gott med jordnötssmör också, måste testa!
Älskar skummad mjölk på gröt. Inspirerad av Nybrogatan 38 – du med? 😉
Haha, japp! Såklart – bästa stället ju 🙂
Gröt var längesen!
Samma här! Man börjar ju bli sugen på gröt nu till hösten 🙂