ANJA FORSNOR

NORDENS ALLDELES EGNA SUPERFOOD

axa-granola-pumkpin-seed-orange-apple-breakfast-frukost

Inlägg i samarbete med AXA.

När jag säger superfoods kanske ni tänker på goji, acai, blåbär och chiafrön. Men faktum är att vi även har ett alldeles eget superfood här i Norden som vi ofta glömmer bort. Jag pratar förstås om havre som trivs alldeles extra bra i vårt Nordiska klimat. Våra milda och ljusa somrar gör att havren får tid på sig att mogna långsamt.

Hur fantastiskt är inte detta? En superfood som odlas och växer på våra egna åkrar här i Norden.

Som många andra svenskar har jag en speciell relation till just havre, ett fantastiskt livsmedel med många hälsosamma egenskaper. I samarbete med AXA kommer jag att bjuda på massa recept och inspiration med just havre i fokus. Det känns så himla kul och helt rätt i bloggen eftersom havre passar perfekt i både frukost och mellanmål vilket ni vet ligger mig lite extra varmt om hjärtat.

De kommande månaderna kommer jag att dela med mig av recept på pannkakor, bars, smoothies, granolas och massa mer för att visa att havre är så mycket mer än bara den klassiska gröten. Jag vet ju att många av er är frukostälskare precis som jag, så jag hoppas och tror att ni kommer uppskatta det.

Tipsa mig gärna om ni har något favoritrecept med havre ni tycker jag ska testa!

granola-axa-yoghurt-frukost frukost-granola-yoghurt-axa

Och när man inte har tid och ork att göra sin egen granola så går det ju faktiskt lika bra att köpa. Idag testade jag den här med äpple, apelsin och pumpafrön som var överraskande god. Jag smaksätter nästan alltid min hemgjorda granola med kanel och kardemumma så det var uppfriskande med en ny smakkombination.

yoghurt-granola-apple-frukost-breakfast

Syrlig och fräsch, perfekt till en krämig och mild yoghurt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!