ANJA FORSNOR

NÄR MAN BARA HÖFTAR FRAM

Fick en rolig fråga om det här med att skriva recept till en kokbok – hur gör man egentligen? Jag måste ju erkänna att jag själv sällan följer recept i matlagning utan brukar alltid höfta, smaka och känna mig fram.

bokrelease-en-god-morgon-anja-forsnor-kokbok-frukost-miss-clara-hotell3

Så det var minst sagt en stor utmaning när jag helt plötsligt skulle skriva min egen kokbok. Där ska allting stå i en viss ordning och självklart ska alla måttangivelser vara rätt. Jag som aldrig måttar upp någonting fick provlaga alla rätter flera gånger för att få det rätt. Åsa, min fantastiska redaktör, fick dubbelkolla med mig flera gånger då jag helt missat vissa ingredienser eller glömt att ange hur mycket.

Jag bläddrar gärna i kokböcker och hittar massor med inspiration, sen gör jag oftast min egen grej av det. Här hittar ni förresten några av mina favoritböcker hemma i bokhyllan. Och vet ni, mitt tips till er är att göra detsamma. Förutom kanske när det kommer till bakning, då är det klokt att följa receptet, speciellt om saker ska jäsa eller bakas i ugn. Men annars – mina smoothies smakar nästan alltid olika varje dag och det gillar jag! Har du ingen mango hemma så ta ananas istället – vips har du fått en annan smak som du kanske gillar bättre.

Psst, ni hittar boken här!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Jag köpte ju hem boken för ett litet tag sedan och sedan dess har den legat i sin kartong tills jag äntligen fick flytta in i min lägenhet igår. Mitt i flyttkaoset imorse slog jag mig ned vid mitt köksbord och började bläddra i din bok medan regnet smattrade mot rutan. WOW ANJA! Den är helt fantastisk! Det är inte ofta jag slår upp en kokbok och vill testa precis allting, men det är just precis vad som har hänt nu! Regnet tog uppehåll och jag tog cykeln till affären och köpte ingredienser till en acai bowl. Första gången jag testar och så fantastiskt gott! Det kommer att bli underbart att testa alla recept! Och så magiska bilder och jag älskar all information jag får när jag läser! Jag kommer säkert återkomma med fler saker jag älskar, men bästa köpet verkligen 😀
  Kram! Och tack för en fantastisk bok!

  Emelie 2016-07-02 22:02:10
  Svara
  • Svar på Emelies kommentar.

   Men alltså. Din kommentar gjorde precis hela min dag, ja – hela min vecka! Tack underbara du för dina otroligt fina ord, träffade rakt in i hjärtat <3

   Anja Forsnor 2016-07-04 00:14:36
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!