Inlägg i samarbete med AXA.
Yoghurt och granola – det bästa av tvÃ¥ världar om ni frÃ¥gar mig. Ett lite nytt sätt att äta denna klassiker är frozen yoghurt granola bites med turkisk yoghurt, granola och hallon. Ni vet ju att jag gillar när matlagning är enkelt och ja, det här receptet är nästan för enkelt.
Inte svårare än att äta just yoghurt med granola, man måste bara ha lite tålamod och vänta en stund innan ätandet kan börja.
Du behöver:
2 dl naturell yoghurt, t.ex. turkisk eller grekisk yoghurt
1,5 dl av din favorit-granola, jag valde AXAs granola med jordgubb och svart vinbär
1 dl hallon eller andra färska bär, kan uteslutas
Häll yoghurten i en skål, blanda ner granolan och rör tills allt är täckt av yoghurt. Blanda ner färska bär och rör om försiktigt. Ta en passande plastform, t.ex. matlåda och trä en fryspåse över (då lossnar smeten lätt när den är klar). Ställ in formen i frysen i cirka en timme, skär i bitar och servera kall.
Förvara i frysen och plocka fram när suget slår till. Passar lika bra som frukost och mellanmål som nyttigt snacks en fredagkväll.
De smälter ganska snabbt i rumstemperatur men det hann aldrig bli nÃ¥got problem här hemma dÃ¥ de tog slut väldigt fort…
Läs också: Känner ni till Nordens alldeles egna superfood?