ANJA FORSNOR

FRUKOSTVANOR

Har ni funderat på det här med frukostvanor? Trots att vi influeras av smaker och kryddor från världens alla hörn verkar frukosten vara det mål som många av oss har svårt att byta ut. Så till den grad att våra frukostvanor ofta hänger med både till sommarstugan och på utlandssemestern.

För många är frukosten nästan lite helig och vi äter gärna samma sak, varje morgon, året runt. Nu när vi var i Thailand överhörde jag några svenskar som hade släpat med knäckebröd som de satt och knaprade på inne på rummet. Trots att vårt hotell hade den bästa frukostbuffén jag någonsin skådat!

Vad är det som gör att vi håller så hårt i våra trogna klassiker? Havregrynsgröt, ostsmörgås och yoghurt har följt med oss sedan barnsben och ändå tycks vi aldrig tröttna. Jag tycker det här är så himla intressant och vill verkligen försöka ta reda på vad det grundar sig i.

Kanske har det att göra med tidsbrist, det ska gå snabbt och enkelt utan att vi behöver tänka för mycket. Eller så har det med trygghet att göra, vi vill ha något vi känner igen utan några krusiduller. Vad tror ni?

anja-forsnor-en-god-morgon-frukostbok

Foto: Charlotte Gawell

Hur ser era frukostvanor ut? Äter ni samma sak varje dag eller varierar ni?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Roligt när du tar upp det – det är ju faktiskt så när man tänker efter..! Jag brukar äta gröt, overnight oats – men har verkligen fått upp ögonen för scrambled tofu med grönsaker och ris när jag varit i Asien nu!! 😛 🙂

  Amanda 2016-04-15 04:45:52 http://Nouw.com/amandahpeters
  Svara
 • Jag äter samma sak varje dag i ungefär 4 månader, sen byter jag. Just nu är det kvarg och jordgubbar som gäller!

  Minna torstensson 2016-04-14 17:36:21 http://minnaelvira.devote.se
  Svara
 • Kan det vara så att vanor och rutiner är extra viktiga i situationer där vi inte riktigt har alla våra ”resurser” tillgängliga? Enklare uttryckt: De flesta människor är ju trötta på morgonen, eller åtminstone lite känsliga, lite ömtåliga liksom. Man ska precis äntra den vakna världen igen och då har man inte kraft att ta några beslut eller göra några ändringar. Då ska allt bara gå enligt en fast rutin som man kan hålla sig i som ledstång, innan man ska börja dagen på riktigt. Bara en tanke!

  Kajsa 2016-04-14 12:06:13
  Svara
 • Jag är definitivt vanemänniska men kanske lite efter säsong. Något varmt på vintern och svalkande på sommaren. Just nu är min standard till vardags smoothie på havremjölk, hallon, blåbär, banan, saften från apelsin och chiafrön, avokado-knäcke, äggröra samt en kaffe.
  Ska börja testa recepten ur din bok nu 🙂 älskar frukost!

  Sara 2016-04-13 22:45:57
  Svara
 • Jag blandar och mixar gärna, mycket frukt och grönt. Gärna overnight oats, eller chiapudding. En ny favorit är yoghurt kvarg naturell med finax müsli med rödbetor och mörk choklad, toppa med massa frukt och bär! Så gott. Snöar jag in på något kan jag äta det ett par dagar men sen vill jag ha nå annat! 🙂

  Martina 2016-04-13 19:40:04
  Svara
 • Håller med ovanstående om att ha begränsad ekonomi som student. Jag äter fiberhavregrynsgröt varje morgon och varierar vad jag har i/på. Det finns ju lyxigare varianter… Min billiga variant är att ha i lite honung och kanel. Om jag vill lyxa till gröten så har jag i blåbär eller min favoritvariant med lite lönnsirap (äkta kanadensisk som vi köper när vi hälsar på svärföräldrarna i Kanda), banan och valnötter ovanpå. Så gott! Anledningen till att det blir just havregrynsgröt är för att det är billigt, det håller mig mätt länge, det går snabbt att göra och det är nyttigt. Jag vet liksom vad som är i min frukost 🙂

  Victoria 2016-04-13 17:23:14
  Svara
 • Jag bytar mellan 2-3 i perioder, sedan byter jag. Fast de 2-3 är inte ristade i sten, de är mer mallar. Byter ut småsaker varje dag 🙂

  Neamdring 2016-04-13 14:50:50 http://Neamdring.blogg.se
  Svara
 • Som student har jag begränsad ekonomi så oftast kör jag samma gamla veganska smoothie på morgonen, eftersom jag då inte behöver köpa nya ingredienser jämt. Men när jag är hemma hos mina föräldrar? Då frossar jag i färskpressad juice, färsk frukt och andra underbara saker. I juni tar jag äntligen examen och har fått jobb så då ska jag unna mig din bok och börja med långa, varierade frukostar varje dag! Längtar! 😀

  Emelie 2016-04-13 14:50:10
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!