ANJA FORSNOR

Att jobba som Livsstilsrådgivare

Jag får så många mail från personer som vill jobba med kost och hälsa och frågar om min utbildning. Så nu kände jag att det var dags att jag berättar lite mer om min utbildning som Diplomerad Livsstilsrådgivare.

Läs också: Hur vet man vad man vill göra med sitt liv? 

Det finns en uppsjö av utbildningar för att bli kostrådgivare och jag kände att jag ville bredda mig till att prata om mer än kost. Dels ur konkurrenssynpunkt eftersom man sticker ut med en lite ovanligare utbildning men framförallt eftersom vad och hur vi äter handlar om så mycket mer än bara mat.

Det vi stoppar i oss är förknippat med vår livsstil som i sin tur styrs av faktorer som jobb, familjesituation, relationer och välmående i allmänt. Utöver kost så fokuserade utbildningen mycket på träning, stresshantering, sömn, rökning och alkohol. Här kan du läsa mer om utbildningen.

För att sammanfatta det så är jag väldigt nöjd med min utbildning. Jag läste den på distans under tiden jag jobbade vilket passade mig bra just där och då. Jag tog med mig otroligt mycket kunskap men framförallt gav den mig en riktning åt vilket håll jag ville gå. Som med de flesta utbildningar blir man inte fullärd i skolbänken utan det är hur och när man tillämpar och praktiserar sina kunskaper som man verkligen lär sig.

Läs också: Ska du verkligen säga upp dig från ditt jobb?

anja-forsnor-ung-cancer

Jag är så otroligt tacksam för allt roligt som min utbildning lett till. Ett av de mina mest givande jobb var när jag reste runt och föreläste för Ung Cancers medlemmar förra hösten. Här är en bild från när vi var på Juicekällan i Göteborg och gjorde smoothies!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • kul och inspirerande! jag jobbar just nu inom mediebranschen och gillar det, men har manga ganger funderat över att byta till nagot som liksom ’gör mer nytta’ om du förstar hur jag menar. hjälpa folk att utvecklas och förbättre sina liv, till exempel! maste dock tillägga att jag just nu inte bor i sverige och det kommer inte ändras inom en snar framtid – skulle du ända rekommendera utbildningen du gick, dvs gar innehallet att använda pa ett internationellt plan eller är det gjort för att jobba just inom sverige? vill gärna ha utbildning av just en svensk institution (kanske lite naiv men tror ända att de är bättre än i manga andra länder). hade varit kul om du vill dela din utsikt!

  silja 2016-02-15 17:39:57
  Svara
  • Svar på siljas kommentar.

   Hej Silja! Jag jobbade med kommunikation och PR innan och funderade på hur jag kunde kombinera det med mitt hälsointresse. När jag utbildade mig föll det på plats, jag ville ju jobba med kommunikation inom hälsa. Du kanske kan hitta en liknande synergieffekt mellan ditt yrke och ditt intresse 🙂 Hmm, bra fråga! Utbildningen utgår ju från de Nordiska näringsrekommendationerna så det beror lite på var du bor och hur du tänkt jobba. Utbildningen ger en god grund och jag kan absolut rekommendera den och tror du skulle kunna vända den åt olika håll beroende på vad du vill jobba med. Jag skulle faktiskt tipsa dig om att maila dem och ställa samma fråga till dem på Bergklint, kanske har de någon bra input i frågan. Kram!

   Anja Forsnor 2016-02-17 22:25:06
   Svara
 • Hej Anja! Jag läser din blogg dagligen, och du är en stor inspirationskälla! 🙂 jag är gravid i vecka 25, men jag är bekymrad över min viktuppgång hittills. Jag har gått upp 14 kg hittills, och idag var jag hos barnmorskan på ett rutinbesök, för mått och tester, och då påpekade hon att jag gått upp för mycket. Hon sa att en optimal viktuppgång under graviditet ligger på ca 10-12 kg. Och jag är uppenbarligen ingen optimal graviditet… Jag blev väldigt ledsen över hennes ord, och att det ligger så stort fokus på gravida och just viktuppgång. Tycker det blir fel fokus! Jag vet att barnmorskorna bara gör sitt jobb, och jag är medveten om riskerna med övervikt och extrem viktuppgång.

  Men jag var i god form innan jag blev gravid, jag tränade 4 dagar i veckan och åt bra mat. Har fortsatt med denna livsstil så gott jag kunnat under graviditen, genom att styrketräna 3 gånger i veckan och äta så bra som möjligt. Har dock drabbats av svår foglossning, och har därför svårt att röra mig i vardagen, men gör så gott jag kan. Du vet ju själv hur aptiten ändras under graviditet, och jag har varit hungrig som en varg och ätit lite mer kolhydrater än vanligt, men i övrigt har jag inte förändrat min kost.

  Får så jäkla dåligt samvete, och känner mig ledsen över hur mycket jag hittills gått upp och hur min kropp ändrats. Känner mig dock ingen tyngre, och jag ser fortfarande på mig själv som fin. Är bara rädd att bli besatt över min vikt, vilket jag aldrig varit tidigare, har alltid varit nöjd med mig själv.

  Har du några tips på hur man kan tönka rörande detta dilemma och ämne? Jag blir så arg när det pratas om vikt på det här sättet 🙁 vill njuta av graviditeten och se fram emot vad som komma skall! Inte, enbart, behöva tänka på hur jag ska lyckas gå ner allt, efter förlossningen. Jag älskar att träning och kost, så ser det mer som min livsstil än någon bantningskur. Jag vet inte hur jag hamnade här… Vill knappt vara gravid längre pga hur jag känner mig. Känner mig misslyckad pga barnmorskans reaktion och dom. Misstänker att det är fler som råkat ut för detta, och känner likadant. Känns som ett viktigt ämne!

  Tack på förhand, kram Emma. Och grattis till föräldraskapet och er fina tjej!

  Emma 2016-02-09 19:21:25 http://javlafitta.spotlife.se
  Svara
 • Grattis till den utbildningen och lycka till! Det är givande och självutvecklande att jobba med något man gillar.

  Lina 2016-02-09 17:59:29 http://bra-interior.se/
  Svara
 • My god vad gullig Lily är !!!!!

  Sofia Tsikkinis 2016-02-09 16:59:18
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!