ANJA FORSNOR

Vintersmoothie med grönkål och basilika

Kan man dricka smoothie till frukost fast det är istid ute? Ja, tänk för det kan man! Sålänge man har raggsockar på och bor i en varm lägenhet så funkar det faktiskt finfint. Grönkål är perfekt bas i smoothien så jag passar på nu under vintern när det går att hitta färsk grönkål i alla butiker.

Grönkål är ett riktigt vitaminpiller som bland annat innehåller A-, K- och C-vitamin. Både äpplen och grönkål är rika på fibrer och avokadon innehåller fina fetter så den här smoothien är en riktigt bra start på dagen.

Vintersmoothie
1 portion

2 dl kokosvatten eller vanligt vatten
1 näve färsk grönkål
1/2 avokado
1/2 äpple
1/2 dl ananas
en bit färsk ingefära
några blad färsk basilika
citron
is

Mixa alla ingredienser i 2-3 minuter till en slät smoothie. Smaka av med ingefära och citron efter eget tycke, personligen gillar jag när det smakar riktigt mycket ingefära. Häll upp i glas och toppa med lite chiafrön, frön och nötter. Kryp upp i soffan under en varm filt och avnjut direkt!

grön-smoothie spenatsmoothie smoothie-spenat

Om ni undrar vad de gröna puffarna är för något så toppade jag smoothien med Chlorella crispies, alltså rispuffar med chlorella, från Simris Alg. Förvånansvärt goda!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!