Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Hur åt jag under graviditeten?

Hej Anja! Jag är som du väldigt tränings och kostintresserad. I vanliga fall äter jag i princip som dig men nu är jag gravid i sjunde veckan och pang sa det så mår jag konstant illa och är yr. Jag jobbar som coach på ett boende för ensamkommande flyktingbarn så jobbar ibland 16 timmar i sträck och sover ofta jour på jobbet. Vi har valt att inte berätta för någon men skit vad svårt det är när man mår så här kasst. Det enda jag klarar att äta just nu är typ en vit rostmacka med smör på samt dricka apelsinjuice. Jag vet ju att man ska äta näringsriktig och motionera med det går ju inte för jag mår så dåligt, känns som en kamp just nu varje dag. Hur har du tänkt under graviditeten? Har du ätit som vanligt eller annorlunda? Hur har du känt? Jag hoppas denna fasen går över för kan ju inte må så här i 7 månader till. Lycka till med allt! Ser framemot att läsa om dina upplevelser när bebisen kommit! Kram

Hej Anna! Till att börja med, stort grattis till graviditeten! Åh jag minns det så väl, vi plussade i vecka 6 och någon vecka därpå började jag må så illa. Känner verkligen med dig, det är ju så svårt att inte berätta och försöka hålla uppe en glad fasad när man bara vill gå och gömma sig. Jag hade också jättemycket problem med maten, hade ingen aptit och ville bara äta ostmackor och flingor med mjölk. Lite som när man varit magsjuk, alla dofter och bara tanken på lagad mat fick det att vända sig. När jag slutade må dåligt blev jag hungrigare än någonsin, fick ofta äta dubbel frukost och flera mellanmål för att hålla mig mätt. Det har verkligen svängt hej vilt under dessa 9 månader och jag har hela tiden försökt lyssna på kroppen och anpassa mig därefter.

Om du är sugen på en vit rostmacka med smör och apelsinjuice så är det precis det du ska äta. Kanske kan du få i dig lite yoghurt, banan, äpple eller en bit gurka? För mig funkade det mesta som var neutralt i smaken och inte tillagat. Det viktigaste är att du får i dig något, speciellt när du jobbar så långa pass, det brukar även underlätta illamåendet. För de flesta släppet illamåendet efter v. 12-14, så var det för mig, och mår du bättre då kan du börja tänka på motion och att få in mer näringsrik mat.

Var inte för hård mot dig själv, det håller på att skapas ett liv inne i dig och det finns inget större än det! Jag vet att det kan kännas tufft men försök hålla modet uppe så är jag säker på att det känns bättre om några veckor. Håll mig uppdaterad. Stor kram!

räksallad

Jag var så sugen på räkor och skagenröra under min graviditet så jag passade på att unna mig det varje gång jag hittade det på menyn. Vissa dagar kändes det som räkor var det enda jag kunde tänka mig att äta, annars fick det vara. Den här räklådan som jag åt på Små Dalarö Gård minns jag fortfarande som en av sommarens bästa. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Marie Serneholt
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Jenny Sunding
Home
34 kvadrat
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind