ANJA FORSNOR

4 favoriter för en god smoothie

Mitt bästa tips för goda smoothies är att satsa på en bra bas. Här är några av mina favoriter som jag tycker passar i de flesta smoothies.

1. Ekologisk kokosmjölk – jag använder ofta kokosmjölk på konserv eftersom den blir lite tjockare i konsistensen. Tycker man att den blir för tjock eller fet i smaken kan man spä ut den med lite vatten. Ger en god och rund smak i smoothies med syrliga bär.

2. Havredryck – när jag inte gör min egen havredryck tycker jag denna passar perfekt i smoothies. Min favorit är att mixa den med blåbär, havregryn, banan, en klick jordnötssmör och lite kanel.

3. Kokosvatten – kokosvatten är en bra bas i gröna smoothies och ger en lite söt och frisk smak. Passar även bra i lite mer exotiska smoothies med mango, ananas och passionsfrukt.

4. Vatten – vanligt kallt kranvatten passar som bas i de smoothies när man använder sig av mycket frukt och grönt och inte vill ha något ytterligare som ger smak.

dryck-smoothies

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Tack för inspirerande blogg och grattis till lilltjejen! Jag undrar var du köper kokosvatten på tetra? Tack på förhand

  Sap 2015-11-23 19:07:28
  Svara
  • Svar på Saps kommentar.

   Tusen tack! 🙂 Den här från Coco do Vale har jag köpt på ICA Gärdet här i Stockholm. 39 kronor för en förpackning, bra pris! Brukar även finnas stor tetra från Vita Coco på flera hälsoställen som t.ex. Ecoist, Reload och Life ifall du bor här i Sthlm?

   Anja Forsnor 2015-11-24 15:56:37
   Svara
 • Hej Anja! Jag fick tips av Filippa Salomonsson att kontakta dig men hittar nu ingen mejladress till dig. Har en förfrågan om en rolig grej. 🙂 Har du möjlighet att mejla mig på [email protected] så snart som möjligt? tack på förhand!

  Jessicas viktiga mål 2015-11-20 09:44:14 http://blogg.amelia.se/jessicasviktigamal
  Svara
 • […] dl kokosmjölk 1 avokado 1 dl frysta hallon 1 msk Aloe Vera-juice 2 tsk kallpressad kokosolja 1 msk camu camu 1 dl […]

  VEGAN RASPBERRY SMOOTHIE BOWL | Anja 2015-02-24 07:25:32 http://anja.elle.se/vegan-raspberry-smoothie-bowl/
  Svara
 • Hej Anja, du är så inspirerande. Väldigt roligt att läsa din blogg och få ta del av dina recept i tidningen. När jag ska använd kokosmjölk blir det alltid så mycket över. Kan man förvara kokosmjölk i kylen? Hur gör du ? Eller använder du alltid upp en burk? Tacksam för svar!

  Jenny 2015-02-19 13:42:00
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Tack Jenny, vad glad jag blir! Oftast gör jag en smoothie för två personer och då brukar jag använda ungefär en halv burk. Resten häller jag över i en glasburk med lock och förvarar i kylen. Oftast åker den i en ny smoothie eller matlagning dagen därpå. Den luktar riktigt surt och illa när det inte längre går att använda men 1-2 dagar är inga problem. Lycka till med dina smoothies! Kram!

   Anja Forsnor 2015-02-19 19:18:00
   Svara
 • Köpt kokosvatten några gånger men tycker det är så otroligt obehaglig smak. Provat att spä ut och blanda i annat men det hjälper inte… Ska prova den där om jag hittar den. Av ren nyfikenhet, hur lång är du? 🙂

  anonym 2015-02-19 10:43:00
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!