ANJA FORSNOR

Gravid vecka 39

Idag går vi in graviditetsvecka 39 och jag känner mig mer gravid än någonsin. Börjar liksom känna att jag kan det här med att vara gravid nu. Det är nog meningen att man ska tröttna på det såhär i slutet, som ett sätt att mentalt ladda om och förbereda sig inför förlossningen.

Jag mår fortfarande väldigt bra i kroppen och har egentligen inga större krämpor att klaga på. Har inte lagt på mig så mycket i vikt förutom magen och jag känner mig varken vätskefylld eller svullen som jag har förstått att många brukar göra i slutet. Var hos barnmorskan i måndags och bebisen ligger fixerad med huvudet neråt vilket börjar kännas rejält nu. Hon är verkligen aktiv där inne i magen och ibland stöter huvudet mot bäckenbenet så det strålar ut i benen.

Jag är inte speciellt nervös inför förlossningen utan mer för vad som kommer efteråt, att vi ska åka hem med en liten bebis som vi har allt ansvar för. Känns så övermäktigt att vi kommer vara de viktigaste personerna i denna lilla minis liv.

Kommer vi klara av det? Är vi verkligen redo? Gud, tänk om vi misslyckas? Alla dessa praktiska frågor som börjar dyka upp, jag känner att jag inte har en aning om någonting. Vad har en bebis på sig när den sover? Har man både täcke och filt i vagnen? Men overall och åkpåse då, vad är egentligen bäst?

Alla föräldrar verkar ju ha stenkoll på det mesta, var finns manualen?

anja-forsnor

 

Läs mer om graviditeten:

> Baby shower

> Gravid vecka 36

> Gravid vecka 35

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Det kommer gå super Anja 🙂 jag lovar att det mesta kommer av sig själv! Jag hade laddar med massa dokument om hur man ska klä sin bebis och allt möjligt men har inte kikat en enda gång. BVC sa att man ska i princip klä sin bebis som man själv klär sig. Men med hänsyn till att de inte rör sig så mycket så de blir ändå lite kallare 🙂 men jag klär alltid Theo i massa lager så är det bara att känna efter och ta av isåfall om det blir för varmt 🙂 lycka till 😀 kram på dig!

  Malin Ola 2015-10-17 11:23:28
  Svara
  • Svar på Malin Olas kommentar.

   Ah skönt att du säger så! Känns som jag har noll koll, men jag lyckas ju klä på mig själv varje dag så det ska nog gå så småningom haha… Tur BVC finns, kommer fråga dem allt och lite till! Kram på dig!

   Anja Forsnor 2015-10-17 19:08:17
   Svara
 • Åh, jag känner precis som du! Helt plötsligt är jag helt förvirrad! Har samma frågor. Haha…
  – Använder man täcke i början? Eller bara mjuk filt?
  – Måste de ha långa ben och ärmar på alla sina pyjamasar så att de inte fryser?
  – Overall? Har de ens det i början eller räcker det med gosig filt och åkpåse?
  – Tänk om bebis inte kan ha ett enda plagg jag köpt?!

  Helt plötsligt känns det som jag inte har koll på nåt och att jag måste ha varenda pinal 110% klart innan bebisen kommer. Som att alla butiker är stängda och att jag aldrig mer kommer att kunna lämna lägenheten efter bebisen kommit. Hahaha…

  Går in i vecka 40 i dag! Var tog tiden vägen? Tycker att jag nyss blev gravid.

  Kram,
  Lisa

  Lisa 2015-10-17 10:33:09 http://inbetweenthecontrasts.com
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Haha känns som vi är så synkade med allt! Jag har varit hur chill precis hela graviditeten och inte oroat mig för minsta lilla. Helt plötsligt känner jag att jag har noll koll och blir helt nojig över att jag inte tagit mitt ansvar som blivande förälder och tagit reda på allt. Jag vet att alla säger att man lär sig och att allt kommer naturligt men det är ingen tröst nu då precis allt känns så himla onaturligt, hahaha…. åh lord! Grattis till vecka 40, nu är det verkligen nedräkning för dig! Känns skönt att du ligger precis steget före mig, då hinner du bli expert 😉 Om bebisarna väljer att titta ut som planerat vill säga… Stor kram!

   Anja Forsnor 2015-10-17 19:07:04
   Svara
 • Ah det kommer ga jattebra. Det handlar ju bara om sunt fornuft. Och du kommer kanna ditt eget barn och veta om hon ar kall/hungrig/trott etc. Lita pa din intuition och inte pa vad andra sager (eller forsoker salja dig!)

  Eva 2015-10-17 09:48:50
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!