ANJA FORSNOR

Chokladpudding med chia, banan och rå kakao

chiapudding-banana-chocolat

Chokladpudding till frukost? Oh yes!

Har ni kanske tröttnat på chiapudding eller kanske aldrig riktigt lärt er att gilla det? Då är det här receptet något för er. Genom att mixa den färdiga chiapuddingen blir konsistensen inte lika slemmig och smaksättningen med banan och kakao behöver jag nog inte säga mycket mer om. Perfekt som frukost, mellanmål eller varför inte som dessert?

Chokladpudding med chia
2 portioner

Steg 1
3,5 dl kokosmjölk
4-5 msk chiafrön

Blanda kokosmjölk och chiafrön så fröna sväller i mjölken, precis som en vanlig chiapudding. Låt stå i kylen minst 30 minuter, gärna över natten.

Steg 2
1 ekologisk banan
2 msk rå kakao
1 dl hallon
rostade kokosflarn

Mixa chiapuddingen med banan och rå kakao. Servera med hallon och kokosflarn. Yummie!

chiapudding-cacao

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Hej, kan man byta ut kokosmjölken till havredryck? Smaksatt eller naturell?

    Emelie 2016-01-11 03:34:44
    Svara
    • Svar på Emelies kommentar.

      Ja, du kan byta ut kokosmjölken till valfri mjölk. Om du ska köra denna variant med kakao och banan hade jag rekommenderas naturell havredryck, rismjölk eller mandeldryck.

      Anja Forsnor 2016-01-11 17:36:32
      Svara
  • Mums! Lätt att jag ska prova detta till frukost imorn! Tack för tips 🙂

    Maria - Liltraining 2015-05-19 17:31:00
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!