ANJA FORSNOR

Vad är dina tankar kring yoghurt?

yoghurtspoon

yoghurt-bowl

Fråga: Vad är dina tankar kring yoghurt? Jag äter mejerifritt i övrigt men jag älskar (naturell) yoghurt. Vissa hyllar det andra säger att man ska undvika. Förvirrande. Vad tycker du?

Jag älskar att variera mina frukostar mellan smoothies, acaíbowl, avokadoyoghurt, bovetegröt och pannkakor. Jag tycker om frukostar som känns fräscha, smakar mycket och innehåller massa vitaminer och mineraler. Ibland blir jag jättesugen på naturell yoghurt och då äter jag gärna det tillsammans med varma bär, frön, kanel och rostad kokos. Naturell yoghurt innehåller miljarder bra bakterier för magen som t.ex. probiotika, acidophilus, bifilus och gefilus. Är man som jag känslig mot för mycket fibrer är det skönt att lugna magen med något snäll mot tarmarna, då fungerar yoghurt bra för mig. Jag brukar köpa laktosfri naturell yoghurt för både jag och min mage tycker om den bäst. I övrigt äter jag till stor del mejerifritt men gillar man yoghurt och inte är känslig mot mejeriprodukter ser jag ingen anledning att undvika det helt. Jag tror på en varierad kost och att äta allting med måtta, hur nyttigt det än är. Det kan även bli för mycket av det goda.

yoghurt

naturell-yoghurt

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • I dina smoothies har du väl proteinpulver? Är inte det samma sak för magen?
  Jag använder själv det varje dag och tror inte jag skulle klara mig utan fluffiga smoothiebowls hehe..
  Har testat hampaprotein men tycker inte det funkar lika bra för konsistensen eller smaken för den delen:)

  Lisa 2015-01-18 20:00:00
  Svara
 • Exakt. Det finns anledningar att avstå mjölk(produkter) bortsett från om man är känslig. Anledningar som etik och miljö, och och att man helt enkelt inte vill stötta den industri som, kort sagt, tar makt över kossans liv för att tjäna pengar på det.

  Amanda 2015-01-18 19:52:00
  Svara
 • Jo visst finns ett skäl att undvika alla mjölkprodukter. Här: För att få mjölk måste kon föda ett barn, en kalv.. Klaven tas ifrån henne som nyfödd. De gråter efter varandra, det finns många rapporter om ångesten hos båda. Kalven får dricka komjölk ur en plastbytta ett tag. Men sin mamma ser hen aldrig mer. Om han är pojke dödas han vid två år ålder. Han föddes, belv fråntagen sin mamma och sen dödad. För youghurt, ost, mjölk. Gäller ALLA mjölkgårdar, inkl. eko. Det är grunden för ALL mjölkproduktion. Så varför bara bry sig om sig själv? När en så enkelt kan välja havregurt istället och visa respekt för de miljoner och åter miljoner kalvar som blir behandlade på detta sätt. Se här, obs inget blod eller så: https://www.youtube.com/watch?v=82afx4sLeMk

  Hej 2015-01-18 19:27:00
  Svara
 • Åh älskar naturell yoghurt! Jag försöker att äta mejeriprodukter i måttliga mängder (inte till varje måltid som jag tidigare gjorde), men naturell yoghurt slinker ner några gånger i veckan- antingen till frukost eller kvällsmål. Blev så nyfiken: Vilket märke på laktosfri naturell yoghurt brukar du köpa? 🙂 Tack för en peppande och inspirerande blogg!

  Bea 2015-01-18 10:50:00
  Svara
  • Svar på Beas kommentar.

   Jag åt också mejeriprodukter till varje måltid innan men mår så mycket bättre när jag ersatt det med andra saker. Men ibland är naturell yoghurt det godaste som finns! Sist köpte jag Verums naturella och laktosfria, men gillar även Valios och Arlas. Brukar bli det som finns, är inte så märkestrogen där 🙂 Vilken gillar du?

   Anja Forsnor 2015-01-18 17:26:00
   Svara
   • Svar på Anja Forsnors kommentar.

    Tack för din respons! Jag har också upplevt stor skillnad sedan jag drog ned på mejeriprodukterna, min mage håller sig betydligt ”lugnare” nu. Sen är det roligt att man ”tvingas” upptäcka nya sätt att laga mat på, nya ingredienser och smakkombinationer som man annars inte hade testat. Jag brukar vanligtvis köpa antingen Arlas eller Verums naturella yoghurt. Ibland lyxar jag till det med Grekisk yoghurt laktosfri 🙂

    Bea 2015-01-18 19:06:00
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!