Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Blåbärspannkakor med varma hjortron

pancakes

blueberry-pancakes

Här kommer receptet på pannkakorna jag gjorde till vår nyårsbrunch. Jag utgick från receptet på bananpannkakor men ville göra dem tunna och frasiga så jag tillsatte mandelmjölk och havremjöl. Blåbären gav en syrlig smak och härlig färg. Istället för grädde vispade jag kvarg med lite rismjölk och vaniljpulver, till det varma hjortron. En riktig brunchfavorit!

Blåbärspannkakor
cirka 8-10 st små plättar

1 banan
1 dl lätt tinade blåbär
2 ägg
1 msk havremjöl
1/2 dl mandelmjölk
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
en nypa flingsalt
kokosolja att steka i

Toppingförslag: vispad kvarg med vaniljpulver, varma hjortron

Gör så här: Blanda alla ingredienser till pannkakorna utom blåbären och mixa med stavmixer till en jämn smet. Rör ner blåbären och låt smeten svälla cirka 15 minuter. Stek pannkakorna i kokosolja på medelhög värme. Servera och ät direkt.

Translation: Blueberry pancakes with warm cloudberries. Mix 1 banana + 2 eggs +1 tablespoon oatflour + 1/2 cup almond milk + 1 teaspoon psyllium husk + 1 teaspoon bakingsoda + 1 teaspoon cinnamon + a pinch of salt. Add 1 cup of blueberries and let set for 15 minutes. Fry in coconut oil.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hur gjorde du de varma hjortronen? 🙂

  Katarina 2015-01-12 20:29:00
  Svara
  • Svar på Katarinas kommentar.

   Så enkelt att jag helt missade att skriva upp det. Jag hittade ett paket frysta hjortron i frysen (inköpa på ICA) som jag värmde i en kastrull på låg värme tills de blev varma. Sen smakade jag av med några droppar honung. Så gott! 🙂

   Anja Forsnor 2015-01-12 21:55:00
   Svara
 • Det där kanske får bli min middag, måste bara förbi affären och köpa bananer haha 🙂

  Paula 2015-01-12 17:19:00 http://livehealthier.blogg.se
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!