ANJA FORSNOR

Avokadoyoghurt

Avokadoyoghurt är perfekt som frukost eller mellanmål och bra för den som vill hitta alternativ till mejeriprodukter. Den gröna yoghurten är krämig och mjuk i konsistensen, dessutom är den väldigt mättande eftersom avokadon innehåller höga halter av Omega 3, ett nyttigt fett som minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Avokado är även anti-inflammatoriskt, innehåller mängder med mineraler, antioxidanter och vitamin E som håller huden frisk och mjuk.

Många tror att avokado är onyttigt på grund av sin höga fetthalt men detta är alltså nyttiga och fina fetter vår kropp behöver och blir glad för. Jag rekommenderar aldrig att man ska gå efter kaloriinnehåll på något livsmedel och det gäller verkligen avokado som är en riktig superfrukt!

Avokadoyoghurt
2 portioner

2 mogna ekologiska avokado
1 dl osötad rismjölk
0,5 tsk ekologiskt vaniljpulver
2 tsk pressad citronsaft
1 klick ekologisk kallpressad kokosolja
2 dl proteinpulver med vaniljsmak (gärna laktos- och glutenfritt)
1 dl färsk bladspenat (kan uteslutas)

Mixa avokadon och spenaten med en stavmixer till en krämig smet. Tillsätt rismjölk, proteinpulver och mixa igen till allting blandas. Smaka av med citron och vaniljpulver till önskad smak. Citronen fräschar upp avokadon och ger en fin smak tillsammans med den söta vaniljen. Det går även att mixa ner banan eller frysta bär för en sötare yoghurt men jag tycker denna är perfekt som den är. Och dessutom så läcker i färgen!

IMG_2606

IMG_2608

IMG_2610

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!