Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Avokadoyoghurt

Avokadoyoghurt är perfekt som frukost eller mellanmål och bra för den som vill hitta alternativ till mejeriprodukter. Den gröna yoghurten är krämig och mjuk i konsistensen, dessutom är den väldigt mättande eftersom avokadon innehåller höga halter av Omega 3, ett nyttigt fett som minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Avokado är även anti-inflammatoriskt, innehåller mängder med mineraler, antioxidanter och vitamin E som håller huden frisk och mjuk.

Många tror att avokado är onyttigt på grund av sin höga fetthalt men detta är alltså nyttiga och fina fetter vår kropp behöver och blir glad för. Jag rekommenderar aldrig att man ska gå efter kaloriinnehåll på något livsmedel och det gäller verkligen avokado som är en riktig superfrukt!

Avokadoyoghurt
2 portioner

2 mogna ekologiska avokado
1 dl osötad rismjölk
0,5 tsk ekologiskt vaniljpulver
2 tsk pressad citronsaft
1 klick ekologisk kallpressad kokosolja
2 dl proteinpulver med vaniljsmak (gärna laktos- och glutenfritt)
1 dl färsk bladspenat (kan uteslutas)

Mixa avokadon och spenaten med en stavmixer till en krämig smet. Tillsätt rismjölk, proteinpulver och mixa igen till allting blandas. Smaka av med citron och vaniljpulver till önskad smak. Citronen fräschar upp avokadon och ger en fin smak tillsammans med den söta vaniljen. Det går även att mixa ner banan eller frysta bär för en sötare yoghurt men jag tycker denna är perfekt som den är. Och dessutom så läcker i färgen!

IMG_2606

IMG_2608

IMG_2610

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Hanna Elfast
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Evelina Andersson
Home
Jannike Ebbing
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Fridsell
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Mitra Javadi
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson