Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Saftigt och härligt glutenfritt morotsbröd

glutenfritt morotsbröd

Det är många som har frågat efter receptet på morotsbrödet jag gjorde i helgen. Jag tycker alltid det är lite tricky att göra riktigt bra glutenfritt bröd, fröknäcke och liknande är grymt men det kan lätt bli lite ”äggig” konsistens. Det här blev saftigt och gott, nästa gång ska jag testa med lite mer morot och brödkryddor.

Glutenfritt morotsbröd
I brödform eller en plåt

♦ 6 ägg
♦ 2 dl vatten
♦ 2 dl finriven morot
♦ 4 dl mandelmjöl
♦ 0,5 dl kokosmjöl
♦ 3 tsk fiberhusk
♦ o,5 dl krossat linfrö
♦ 2 tsk bakpulver eller 1 tsk bikarbonat
♦ 1 tsk havssalt
♦ kokosolja

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg och vatten i en skål, och blanda alla de torra ingredienserna i en annan bunke. Häll äggblandningen över de torra ingredienserna och tillsätt den rivna moroten. Låt smeten vila 5-10 minuter och smörj en brödform eller långpanna med kokosolja.

Jag valde att göra använda brödform då jag ville skära skivor av brödet, men att hälla smeten i en långpanna går minst lika bra.

Grädda i ugnen i cirka 20 minuter tills brödet fått en fin gyllenbrun färg. Använder du brödform behövs ytterligare 5-10 minuter i ugnen. Låt svalna något innan du skär det och serverar.

✔ Fritt från gluten, mejerier, socker och laktos

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
  • […] med en klick på gröten, till chiapudding, bananscones eller morotsbröd! […]

    Raw blåbärs- och chiamarmelad | Anja 2014-05-15 10:29:06 http://anja.elle.se/raw-blabars-och-chiamarmelad/
    Svara
  • […] med en klick på gröten, till chiapudding, bananscones eller morotsbröd! […]

    Raw blåbärs- och chiamarmelad | Anja 2014-05-15 10:29:06 http://anja.elle.se/raw-blabars-och-chiamarmelad/
    Svara
  • Mums! Denna ska bakas hos mig inom kort! 🙂

    Josephine Aune 2014-05-14 08:01:00
    Svara
  • Mums! Denna ska bakas hos mig inom kort! 🙂

    Josephine Aune 2014-05-14 08:01:00
    Svara
  • Åå gud vad gott det ser ut!!! Och hur nyttigt är det? Kan man äta det till mellis? 🙂 x Jo

    Johanna Andersson 2014-05-13 21:30:00
    Svara
    • Svar på Johanna Anderssons kommentar.

      Det är bara helt rena och bra ingredienser, inget fruktsocker eller några mejerier. Mandel innehåller ju en del energi så tryck inte hela limpan till mellis, annars ser jag inga konstigheter med det. Perfekt att ha i frysen och plocka fram när det är dags 🙂

      Anja Forsnor 2014-05-13 22:14:00
      Svara
  • Åå gud vad gott det ser ut!!! Och hur nyttigt är det? Kan man äta det till mellis? 🙂 x Jo

    Johanna Andersson 2014-05-13 21:30:00
    Svara
    • Svar på Johanna Anderssons kommentar.

      Det är bara helt rena och bra ingredienser, inget fruktsocker eller några mejerier. Mandel innehåller ju en del energi så tryck inte hela limpan till mellis, annars ser jag inga konstigheter med det. Perfekt att ha i frysen och plocka fram när det är dags 🙂

      Anja Forsnor 2014-05-13 22:14:00
      Svara
  • muuums. Detta måste provas

    Cilla 2014-05-13 14:52:00
    Svara
  • muuums. Detta måste provas

    Cilla 2014-05-13 14:52:00
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!