Det är många som har frågat efter receptet på morotsbrödet jag gjorde i helgen. Jag tycker alltid det är lite tricky att göra riktigt bra glutenfritt bröd, fröknäcke och liknande är grymt men det kan lätt bli lite ”äggig” konsistens. Det här blev saftigt och gott, nästa gång ska jag testa med lite mer morot och brödkryddor.
Glutenfritt morotsbröd
I brödform eller en plåt
♦ 6 ägg
♦ 2 dl vatten
♦ 2 dl finriven morot
♦ 4 dl mandelmjöl
♦ 0,5 dl kokosmjöl
♦ 3 tsk fiberhusk
♦ o,5 dl krossat linfrö
♦ 2 tsk bakpulver eller 1 tsk bikarbonat
♦ 1 tsk havssalt
♦ kokosolja
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg och vatten i en skål, och blanda alla de torra ingredienserna i en annan bunke. Häll äggblandningen över de torra ingredienserna och tillsätt den rivna moroten. Låt smeten vila 5-10 minuter och smörj en brödform eller långpanna med kokosolja.
Jag valde att göra använda brödform då jag ville skära skivor av brödet, men att hälla smeten i en långpanna går minst lika bra.
Grädda i ugnen i cirka 20 minuter tills brödet fått en fin gyllenbrun färg. Använder du brödform behövs ytterligare 5-10 minuter i ugnen. Låt svalna något innan du skär det och serverar.
✔ Fritt från gluten, mejerier, socker och laktos
[…] med en klick på gröten, till chiapudding, bananscones eller morotsbröd! […]
[…] med en klick på gröten, till chiapudding, bananscones eller morotsbröd! […]
Mums! Denna ska bakas hos mig inom kort! 🙂
Mums! Denna ska bakas hos mig inom kort! 🙂
Åå gud vad gott det ser ut!!! Och hur nyttigt är det? Kan man äta det till mellis? 🙂 x Jo
Det är bara helt rena och bra ingredienser, inget fruktsocker eller några mejerier. Mandel innehåller ju en del energi så tryck inte hela limpan till mellis, annars ser jag inga konstigheter med det. Perfekt att ha i frysen och plocka fram när det är dags 🙂
Åå gud vad gott det ser ut!!! Och hur nyttigt är det? Kan man äta det till mellis? 🙂 x Jo
Det är bara helt rena och bra ingredienser, inget fruktsocker eller några mejerier. Mandel innehåller ju en del energi så tryck inte hela limpan till mellis, annars ser jag inga konstigheter med det. Perfekt att ha i frysen och plocka fram när det är dags 🙂
muuums. Detta måste provas
Perfekt att skriva upp och ha i frysen om man inte klämmer hela limpan på en gång 🙂
muuums. Detta måste provas
Perfekt att skriva upp och ha i frysen om man inte klämmer hela limpan på en gång 🙂