Grön ärtsoppa, eller Créme Ninon, som det även kallas slänger du snabbt och enkelt ihop med lite frysta ärtor. Passar både till vardag och fest, gärna med ett gott fröknäcke och en klick frösmör till.
Grön ärtsoppa, 2 portioner
250 g frysta ärtor
0,5 gul lök
2-3 dl vatten
1 msk lantbuljong
1 vitlöksklyfta
1/4 pressad citron
Salt och peppar efter smak
Tillbehör:
Kokt ägg
Cocktailtomater
Ärtskott
Fröknäcke
Gör så här: Fräs hackad gul lök i kokosolja (eller valfri olja) tills den blir mjuk, tillsätt sedan ärtor, vatten och lantbuljong. Jag använder mig av Renée Voltaires lantbuljong med Citrongräs & Chili (ekologisk och glutenfri!)
Pressa ner vitlök, citron, salt, peppar efter smak och mixa med stavmixer till en slät och len soppa. Tillsätt eventuellt mer vatten om soppan blir för tjock. Toppa med en och färsk timjan.
* Alla mått är ungefärliga så testa dig fram till rätt smak och konsistens.
[…] Klicka här för recept › […]
[…] Klicka här för recept › […]
Jättegod blev den! Och så himla lätt! Tack tack 🙂
Jättegod blev den! Och så himla lätt! Tack tack 🙂
[…] utkik efter mitt recept på falafel i veckan!) Sen älskar jag omelett, stekta grönsaker och mixade soppor! Jag kommer lägga upp fler tips på middagar framöver men kika gärna under Recept bland […]
[…] utkik efter mitt recept på falafel i veckan!) Sen älskar jag omelett, stekta grönsaker och mixade soppor! Jag kommer lägga upp fler tips på middagar framöver men kika gärna under Recept bland […]
Så god och fräsch soppan ser ut! Verkar vara lätt- och snabblagad också =) måste testas!
Verkligen lättlagad och god! Berätta gärna vad du tycker efter du testat 🙂
Så god och fräsch soppan ser ut! Verkar vara lätt- och snabblagad också =) måste testas!
Verkligen lättlagad och god! Berätta gärna vad du tycker efter du testat 🙂