Krispigt fröknäcke bakat utan mjöl och mejerier. Det är inte så noga vilka frön man använder, jag brukar slänga i lite vad jag har hemma. Oftast gör jag det helt naturellt men nu var jag sugen på att göra det lite matigare och smaksätta med soltorkade tomater och fetaost.
Gott frasigt knäckebröd som passar perfekt både till frukost och till middagen!
Fröknäcke
1 plåt
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1/2 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
2 ägg
fetaost
soltorkade tomater
flingsalt
peppar
Gör så här: Vänd ner alla frön i en bunke, smula ner fetaost och skär bitar av soltorkad tomat och vänd ner. Krydda med lite flingsalt och peppar och rör ner två ägg. Det ska bli en ganska kladdig smet. Bred ut ett tunt lager på en plåt med bakplåtspapper och in i ugnen i cirka 12-15 minuter på 200 grader.
[…] kan snabbt slänga ihop utifrån vad man har hemma i skafferiet. Ni som gillade mitt andra fröknäcke med fetaost och soltorkade tomater kommer älska det här. Jag mixade även ihop ett frösmör gjort på pumpakärnor och […]
[…] kan snabbt slänga ihop utifrån vad man har hemma i skafferiet. Ni som gillade mitt andra fröknäcke med fetaost och soltorkade tomater kommer älska det här. Jag mixade även ihop ett frösmör gjort på pumpakärnor och […]
[…] göra eget fröknäcke är busenkelt. Man kan variera utifrån de fröer man har hemma och krydda efter smak. Jag har fler […]
[…] göra eget fröknäcke är busenkelt. Man kan variera utifrån de fröer man har hemma och krydda efter smak. Jag har fler […]
CHECK på detta i helgen!!! Har precis tömt burken med fröknäcke där hemma (senast körde jag bak-Leilas recept). Check på typ ALLT på din blogg 🙂
CHECK på detta i helgen!!! Har precis tömt burken med fröknäcke där hemma (senast körde jag bak-Leilas recept). Check på typ ALLT på din blogg 🙂