Pocherade ägg ser verkligen lyxigt ut på en sallad eller en god macka. Jag brukar beställa det på restaurang och trodde länge att det var superavancerat att göra. Fram tills jag testade och insåg att det faktiskt inte var så krångligt som jag trodde.
Så pocherar du ägg, steg för steg:
1. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull
2. Häll i 1 msk ättika eller vitvinsvinäger och salt i vattnet
3. Knäck ägget i ett litet glas eller kaffekopp
4. Stäng av kastrullen, gör en virvel i vattnet med en sked och häll långsamt ner ägget i kastrullen
5. Låt ägget ligga i vattnet cirka 3 minuter innan du tar upp det, gulan ska vara alldeles krämig och rinnig
Jag brukar pochera ett ägg i taget eller hälla i äggen med några sekunders mellanrum så att vitan hinner omsluta gulan. Ju färskare ägg desto bättre, då håller de ihop bäst. Ge inte upp – övning ger färdighet och det är så gott!
Fröknäcke med mosad avokado, spenat, ärtskott och pocherat ägg med flingsalt, chiliflakes och sesamfrön. Flingsalt är ett måste på pocherade ägg, gifter sig perfekt.