ANJA FORSNOR

Morotspuré med kokosmjölk och ingefära

bild 3 (62)

bild 1 (78)

Om du precis som jag gärna har sås eller röror till maten så kommer här mitt bästa tips! Jag brukar mixa olika grönsaksröror med lite olja och kryddor, det blir otroligt smakrikt och gott! Jag köper sällan färdiga såser eller ens hommus då det alltid smygs ner massa onödiga tillsatser och ingredienser som jag gärna skippar. Den här röran på ugnsrostade morötter blev riktigt lyckad och supergod till både fisk och falafel.

Morotspuré med kokosmjölk och ingefära
2 portioner

⌲ 4 små morötter
⌲ ingefärspasta eller färsk riven ingefära
⌲ kokosolja eller valfri olja
⌲ 1 msk kokosmjölk
⌲ 1 tsk örtsalt
⌲ lite vatten

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och skala morötterna och skär i små bitar. Smörj en plåt eller ugnsform med lite kokosolja och på med morötterna. Låt morötterna rostas cirka 12-15 minuter i ugnen, de ska få lite färg och bli mjuka. Ta ut ur ugnen när de är klara och låt svalna någon minut. Mixa tillsammans med kokosmjölk, liten skvätt valfri olja, salt och ingefära. Jag använder en ingefärspasta som går att köpa på burk i vissa butiker (tips: asiatiska butiker) men färsk riven ingefära går lika bra. Tillsätt en skvätt vatten så det blir en bra och lagom konsistens.

✔ Fri från laktos, gluten, socker och mejeriprodukter.

Du har väl inte missat min absoluta favorit – ärthommus!

Löjligt enkelt och sååå gott!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!