Jag gjorde en variant av frozen yoghurt till frukost för någon dag sedan. Det bästa av allt är att den är så busenkel att göra, allt som behövs är frysta bär, frukt och kvarg eller yoghurt. Ett av mina bästa tips är att alltid ha lite banan i frysen. Jag skivar alltid ner några bananer när de börjar bli övermogna i en påse och förvarar i frysen. Det är så gott att bara mixa till bananglass eller att ha som bas i smoothies.
När jag serverade den frågade M ifall vi åt glass till frukost – det tolkar jag som ett bra betyg.
Frozen banana raspberry yoghurt
2 portioner
3 dl kvarg
2 frysta bananer
1 dl frysta hallon
Mixa allting med stavmixer och servera direkt. Toppa gärna med godsaker som rostad kokos, bär och frön. En favorit hos mig är gojibär, när man serverar dem tillsammans med något iskallt fryser de och blir riktigt krispiga och fräscha.
Läs också:
Recept: Bananglass med blåbär, kakaonibs och kokos >
Recept: Bananglass med jordgubbar >