ANJA FORSNOR

HELLO GRÖNKÅLSSMOOTHIE

green-kale-smoothie-healthy-breakfast kale-green-smoothie

På tal om rutiner, som jag saknat smoothies!

Riktiga SMOOTHIES alltså, inte sådana som bara består av yoghurt, banan och hallon som vissa caféer erbjuder. Det var ju ett tag sedan jag delade med mig av smoothie-recept här i bloggen, jag har helt enkelt inte orkat släpa med mig min monster-mixer överallt.

Men nu så! Känner att jag behöver boosta upp kroppen med massa grönt så den här veckan mixas det grönkål av bara den.

Grönkålssmoothie
2 portioner

3 dl vatten
4 stjälkar färsk grönkål
1 apelsin
1 banan
1/2 pressad citron
1/2 pressad lime
en rejäl bit ingefära, ju mer desto bättre
några blad färsk basilika
is

Skär bort stjälken från grönkålsbladen. Mixa alla ingredienser i 2-3 min till en slät och krämig smoothie. Servera direkt!

Mera smoothies hittar ni här >>

kung-markatta-pressad-lime-ingefara-ginger

Förresten, måste tipsa om de här flaskorna. Citron och lime har ju funnits tidigare men hur bra är det inte med pressad ingefära? Använder den till allt, i smoothies, matlagning och i vattenflaskan. Tipsy tipsy!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Vilken härlig färg på smoothien! Jag erkänner att jag är rätt safe när det kommer till att göra smoothies. Blir lätt att man hamnar i den där klassiska fällan med hallon och banan. Men jag ska definitivt våga lite och testa det här receptet – ser så gott ut!

  Rebecka 2016-08-05 11:17:56 http://www.nouw.com/hellofebruary
  Svara
  • Svar på Rebeckas kommentar.

   Ja, men gör såå! Testa att mixa ner lite bladspenat till en början, det ger inte så mycket smak men otroligt mycket färg. Så läckert! Och en massa ingefära och citron är alltid ett säkert kort för att blanda upp den gröna smaken 🙂

   Anja Forsnor 2016-08-07 07:39:59
   Svara
 • Såå härligt god och fräsch denna smoothie verkar ???

  Linda Assarsson 2016-08-05 10:35:56 http://lindaassarsson.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!