ANJA FORSNOR

DEN PERFEKTA TOMATSALLADEN

tomatsallad-cocktailtomater tomat-sallad tomatsallad-recept

En riktigt god tomatsallad är ju ändå svårslaget. Under våra veckor i hus blev det mycket grillat och flera gånger åt vi den här tomatsalladen till. Jag som inte är så förtjust i att grilla kött slängde gärna på en bit halloumi och lite sparris till den här, så gott.

Allra godast blir det med cocktailtomater och allra vackrast när de är i olika färger. Har inget exakt recept på själva mängden men den är så enkel att anpassa efter vad man har hemma.

Tomatsallad
dressing:

olivolja eller rapsolja
rödvinsvinäger eller vitvinsvinäger
dijonsenap
honung
citron
salt
peppar

cocktailtomater i olika färger
rödlök eller salladslök
färsk oregano eller basilika

Börja med att blanda alla ingredienser till dressingen i en skål. Dela tomaterna i halvor och hacka löken i små fina bitar och blanda ner i dressingen. Ställ in i kylen (med lock eller plastfolie över) och låt tomterna marineras i dressingen. Gör gärna tomatsalladen några timmar innan den ska serveras eller till och med dagen innan så tomaterna drar till sig alla smaker och lite alldeles mjuka.

Ta fram ur kylen en stund innan servering. Supergott till grillat och såklart, all typ av ost.

perfekt-tomatsallad-recept

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Så gott det ser ut. Skall testats 🙂
    Har noterat dina snygga skjortor på diverse bilder både under graviditet och efter. Kan du inte göra ett litet inlägg vart de är ifrån och även tips på var man hittar snygga ? Är själv gravid och har forstätt att skjortor is the shit både under och efter med tanke på amningen.

    Tack för en inspirerande blogg 🙂

    alex 2016-07-22 11:06:23
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!