ANJA FORSNOR

LE PAIN QUOTIDIEN

le-pein-quotidien kale-ceacar-salmon-smoked-le-pein-quotidien bebis-lily-new-york cafe-new-york-le-pein

En dag i New York hängde vi på Le Pain Quotidien. Stället som jag aldrig lär mig varken stava eller uttala. När jag och Desiré skulle gå dit fick det bara bli ”Le Pain”, vi fick liksom aldrig till ändelsen, haha.

Hur som helst – jag ropade in en Kale Caesar med kallrökt lax, parmesan och ägg och den var helt ok. Jag älskar att man kan få en god grönkålssallad nästan överallt i den här stan, inte bara på de hippa trendiga ställena. Dock måste jag ge salladen stort minus för äggen, vem vill ha hårdkokt smuligt ägg i en sallad? Inte jag i alla fall! Ägg ska ju vara krämiga och rinniga, då är de helt perfekta! Håller ni inte med?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Tack Anja för en härlig blogg!
  Min erfarenhet av ägg i usa är att de alltid är hårdkokta så att de nästan är gråa. När jag en gång frågade min amerikanske vän hur många minuter han ville ha sina ägg kokta (normal fråga i vårt land..) tittade han på mig som ett frågetecken: ”det är väl bara att koka dom”.
  Det verkar inte finnas i deras kultur på samma sätt som här. Iaf den erfarenheten jag har.
  Ett mjukare ägg ger en sån fantastisk textur till en sallad, på samma sätt som en perfekt mogen avokado kan göra. Mmmmmm!

  Anna 2016-06-07 13:26:30
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Tack fina du för att du följer och läser! 🙂 Haha, skrattade så mycket åt din amerikanska väns kommentar. Själv är jag riktig äggfantast och kokar alltid mina ägg på sekunden rätt för att få dem perfekta. Ett hårdkokt ägg är ju bara smuligt och torrt, smakar ju ingenting! Tacka vet jag pocherade, löskokta och bakade ägg 🙂

   Anja Forsnor 2016-06-08 07:49:50
   Svara
 • Det finns tyvärr så mycket salmonella i äggen i USA så att många varken vågar servera eller äta det om det inte är helt tillagat

  Vendela 2016-06-07 12:34:24
  Svara
  • Svar på Vendelas kommentar.

   Åh är det så? Visste jag faktiskt inte. Men samtidigt är det ju en jättestor äggtrend där nästan alla hälsoställen severar pocherade ägg?

   Anja Forsnor 2016-06-08 07:50:39
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!