ANJA FORSNOR

PROTEINRIK OVERNIGHT OATS MED BANAN OCH BLÅBÄR

Inlägg i samarbete med AXA.

overnigt-oats-havregryn-granola-bricher-muesli-recept-frukost frukost-recept-granola-havregryn-overnigjt-oats-bircher-muesli-

Efter de senaste dagarnas sommarvärme var jag så sugen på en kall och somrig gröt till frukost. I mitt samarbete med AXA testar jag några av deras produkter och nu hade turen kommit till deras havregryn med protein från havre och ärta. Hur spännande låter inte det?

Idag testade jag att göra min overnight oats med juice istället för mjölk vilket blev riktigt lyxigt och gott. Gott, mättande och nyttigt. Triss i godsaker och bästa starten på dagen.

Overnight oats
1 portion

2 dl valfri juice, t.ex. äppeljuice
2 dl AXA protein havregryn
1 msk frysta blåbär

Blanda havregryn med juice och och frysta blåbär, låt svälla i kylskåp under natten.

Häll gröten i en skål och toppa med skivad banan, jordnötssmör, granola, blåbär och hallon. Servera och njut!

frukost-recept-overnight-oats-granola-havregryn-bircher-muesli frukost-recept-overnight-oats-axa-proteinhavregryn axa-proteinhavregryn-recept-overnight-oats-frukost

AXAs protein havregryn är en blandning av havregryn och ärtkrisp som tillsammans innehåller mer än 40 procent mer protein än vanliga havregryn. Perfekt som frukost eller mellanmål i samband med träning när våra muskler gärna behöver lite extra protein.

Dessutom extra bra ifall man äter mycket vegetariskt då blandningen innehåller tillräckligt stor mängd av alla aminosyror för att utgöra fullvärdigt protein.

overnight-oats-recept-havregryn-kall-grot-bar-frukost

Är du på språng? Häll gröten i en glasburk med lock och fyll på med frysta bär så håller den sig kall och fräsch. Perfekt som frukost på jobbet eller mellis.

Mer frukostinspiration:

Bircher muesli med hallon, goji och pistach >

Frozen yoghurt granola bites >

Nordens alldeles egna superfood >

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!