Inlägg i samarbete med ICA.
Ni kanske undrar hur det går för mig i ICA-klassikern? Jag är faktiskt stolt över att snart ha trampat ihop 100 km, en tredjedel av utmaningen! Det är verkligen en frihetskänsla att cykla och jag har börjat uppskatta det snabba tempot, något jag aldrig trodde jag skulle säga.
Dagar när min pollenallergi känns extra tung byter jag ut det mot ett cykelpass på gymmet och det har funkat fint. Hur går det för er, spritter det i cykelbenen än?
Tänkte det var dags att dela med mig lite om hur jag äter dessa rullande veckor. Ni kanske minns att ICAs chefsdietist Christina gav mig massa bra tips och råd? Om inte så kan ni kika på klippet här. Christina var även gullig och skickade över en härlig matkasse fullpackad med godsaker och inspiration!
Precis vad jag behövde efter en veckas semester ifrån köket. Låt oss kika på vad som fanns i påsen:
FRUKOST
Frukost som går att förbereda kvällen – my cup of tea! Har ni testat davosgröt? Det är havregryn och yoghurt som får stå över natten, som en variant av overnight oats. Jag tillsatte även lite chiafrön för en extra proteinboost. Jag äter den gärna med müsli, frön, torkade tranbär och färska blåbär. Och en kopp kaffe förstås! Recept hittar ni här.
LUNCH
Till lunch äter jag gärna kolhydrater, speciellt de dagar jag tränar. Den här vegetariska pastan med paprika, tomat, ricotta och ruccola så känns sådär härligt vardagslyxig och är enkelt att variera utifrån vad man har hemma. Ett tips är att byta ut den vanliga pastan mot bönpasta för ett proteinrikt glutenfritt alternativ. Receptet hittar ni här.
MELLANMÅL
Smoothie är ju det givna mellanmålet när man är på språng. När jag inte gör min smoothie själv tycker jag det är kul att testa lite nya smakkombinationer som jag inte brukar svänga ihop själv.
Blev positivt överraskad av smoothien med gurkmeja och cayenne som både var krämig och god. Och perfekt med skruvkork då den kan följa med på cykelturen. När jag väl är hemma brukar jag lägga till 2-3 kokta ägg. Mina älskade ägg, tröttnar aldrig.
MIDDAG
Trots att jag älskar att laga mat är jag inte den som har tid att stå i köket fler timmar om dagen, speciellt inte med en liten bebis. Snabbt, nyttigt och gott är min melodi och det handlar liksom om att göra det enkelt för sig.
En snabb och enkel middag kan se ut såhär. ICA Gott liv har ett sortiment med färska köttfria vardagsrätter där både grönsaksbollarna och falafeln är mina favoriter sedan tidigare. Nu testade jag deras champinjonburgare med smak av rökig paprika, högsta betyg både i smak och konsistens. Tummen upp för proteinrika vegoalternativ som inte bara görs på soja eller quorn.
Surfa in på ICAs hälsosajt ica.se/hälsa för mera recept och matinspiration. Nästa gång ska jag dela med mig av när jag träffade den cyklande ICA-coachen Josephine för att prata motivation och träningstips, stay tuned!
Kommentera