ANJA FORSNOR

ÖNSKERUBRIK: 5 SÄTT ATT VÄNDA EN DÅLIG DAG

Alla har vi dem, dagarna som inte blir som vi tänkt oss. Man vaknar på fel sida, bråkar med sin partner eller bara känner sig helt genomdeppig. Själv händer det mig minst en gång i månaden när PMS-monstret i mig tar över och jag vill göra slut med hela min omvärld.

Jag försöker vara positiv men vissa dagar är helt enkelt rena skitdagar. Dagar när allt känns hopplöst och jag bara vill sätta mig ner och gråta. Jag tror inte jag är ensam om det här, och vet ni? Det är helt okej. Man måste inte vara glad och sprudlande hela tiden. Men jag har ändå mina knep för att vända en dålig dag till en bra som jag tänkte dela med mig av.

1. MAT

Jag blir alltid grinig när jag inte ätit ordentligt, det slår aldrig fel. Se till att du äter frukost även om du har bråttom eller köp med dig något på vägen. Lyxa till det med en riktig braklunch på ditt favoritställe och beställ in dessert på en tisdag. Du bestämmer över din dag!

2. INSTÄLLNING

Det är inte kört bara för att du försovit dig och dagen börjar dåligt. Det mesta handlar om inställning och hur du väljer att tackla dagen. Sätt på en peppig låt, heja på grannen och ge din kollega en komplimang. Jag vet, det låter cheesy, men att få någon annan må bra ger ofta minst det dubbla tillbaka.

3. I-LANDSPROBLEM

Hur farligt är det egentligen? Att försova sig eller glömma lunchlådan hemma är ofta inte hela världen när vi väl tänker efter. Oftast är det små i-landsproblem vi hänger upp oss på. Ta ett steg tillbaka och få lite perspektiv så brukar allting kännas lite bättre.

4. RÖR PÅ DIG

Man mår alltid bättre av att röra på sig, det går liksom inte att lura kroppen. Anpassa träningen till ditt humör, är du arg och frustrerad riv av ett svettigt boxningspass. Är du stressad kanske en lugn löprunda eller yoga passar bättre. Eller bara en promenad hem från jobbet, det behöver inte vara så krångligt. Din kropp kommer tacka dig, jag lovar!

5. GNÄLL AV DIG

Ibland behöver man faktiskt bara gnälla av sig, precis så som jag gjorde här förra veckan. Ring eller möt upp en vän som alltid får dig på bra humör och förklara som det är, att du har en skitdag och bara behöver gnälla av dig lite. Det känns oftast bättre bara av att rensa huvudet och få det sagt och jag vågar lova att din vän snabbt kommer få dig på andra tankar.

bokrelease-en-god-morgon-anja-forsnor-kokbok-frukost-miss-clara-hotell-sofie-stenmark

Och ibland, ja då behöver man bara en kram.

Foto: Sara Holmberg

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!