ANJA FORSNOR

Havrefras med citron, ingefära och choklad

Har ni sett att jag börjat dela med mig av mina recept på Metro Mode Hälsa? Varannan vecka bjuder jag på ett smarrigt recept, både mat, frukost och sötsaker. Den här veckan är det frasiga havrekakor med ingefära, citron och mörk choklad som gäller.

havrekakor ingefara citron choklad baka sockerfritt

Frasiga havrekakor
10-12 kakor

100 g havregryn
100 g mörk choklad
4 msk kallpressad kokosolja
3 msk honung
2 msk bovetemjöl
2 msk havremjölk
1 msk pressad citronsaft
1 tsk mald ingefära
1/2 tsk vaniljpulver
en nypa flingsalt

Läs också: Supergod kladdkaka med mandelmjöl

Sätt ugnen på 180 grader (varmluft) och klä en plåt med bakplåtspapper. Rör ihop alla ingredienser utom chokladen i en skål. Smaka gärna av smeten och tillsätt eventuellt mer ingefära eller citron så du får rätt balans. Forma smeten till små bollar och tryck ut dem till runda kakor på bakplåten. Baka i mitten av ugnen i cirka 16-18 minuter tills kakorna börjar få färg. Låt svalna en stund, under tiden smälter du chokladen i ett vattenbad på spisen. Doppa havrekakorna i den smälta chokladen och låt stelna en stund innan servering.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Anja, kan jag ersätta bovetemjölet med något annat? Står i begrepp att baka och mitt ICA sålde inte bovetemjöl…

  sparris 2016-03-19 12:07:16
  Svara
  • Svar på sparriss kommentar.

   Jag har inte testat med något annat mjöl men jag kan tänka mig att rismjöl, mandelmjöl eller havremjöl borde funka lika bra. Lycka till! 🙂

   Anja Forsnor 2016-03-20 15:53:02
   Svara
 • Mm, låter supergott! 🙂

  Johanna 2016-03-08 17:23:31 http://doowop.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!