ANJA FORSNOR

Flower sprouts – världens gulligaste kålhuvud

Har ni ätit flower sprouts? Så himla gulliga, haffade en påse direkt när jag såg dem i affären. Vet inte om det är några hormonella moderskänslor men jag kände liksom att jag var tvungen att ta med dessa små kålbebisar hem och ta hand om dem. Ja, brysselkål har samma effekt på mig. Jag blir liksom lycklig av att äta titta på dem!

Flower sprouts är tydligen en korsning av röd brysselkål men jag tycker de påminner mer om grönkål. Bladen är alldeles frissiga och milda och skiftar från grönt till lila. Så vackra! Dessutom innehåller de dubbelt så mycket C-vitamin som brysselkål.

Ett enkelt och gott sätt att tillaga dessa är i ugnen. Jag la brysselkål och flower sprouts på en ugnsplåt och ringlade över olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen på cirka 200 grader tills kålen mjuknat och fått färg. Till det serverade jag ugnsbakad portabellovamp med ädelost.

Enkelt, gott och nyttigt – precis som jag gillar det!

flowersprouts- brysselkål

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej Anja! Älskar din blogg och har följt den i snart ett år. Det kan vara så att jag har missat något liknande inlägg men jag undrar vilka matvaror du alltid har hemma. Vilka åker ”automatiskt” ned i din korg när du går runt i mataffären? Har du några tips på billiga livsmedel som man borde ha hemma? Jag är student och önskar att jag kunde köpa färska bär och exotiska frukter men just nu blir det mer linssoppor och pasta och köttfärsås.. Tyvärr.
  Ha det så bra!

  Bea 2016-02-15 22:24:25
  Svara
  • Svar på Beas kommentar.

   Tack Bea, så glad jag blir av din kommentar! Jag har skrivit ett inlägg om just det som du hittar här: http://anjaforsnor.metromode.se/2015/11/17/vad-har-jag-alltid-i-mitt-skafferi-och-kylskap/ Där hittar du lite blandade och billiga livsmedel. Jag vill köpa bra råvaror men gillar att fynda och köper ofta det som det är bra pris på. Mitt tips är att köpa det som är i säsong! Förutom att det är bra för miljön (heja!) så är det ofta billigt. Som nu är det t.ex. väldigt billigt med brysselkål och då passar jag på att frossa i det. Det håller dessutom länge i kylskåpet vilket är bra. Och morötter som är billigt kan man trolla mycket med! Frysta bär är precis lika nyttiga som färska och mycket mer ekonomiskt, passa på när det är erbjudande. Kram på dig!

   Anja Forsnor 2016-02-17 22:33:31
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!