ANJA FORSNOR

Snabb risotto på kamutvete

Ni vet när man tittar in i kylen och vid första anblicken så ekar det tomt. Men så hittar man tre ensamma champinjoner, en stackars liten zucchini och en halv paprika och tänker – det här kan nog bli nåt ändå. Exakt så var min lunch idag. Hade även lite kokt kamutvete i en skål och fick en idè. Så tillåt mig att presentera min snabbvariant av risotto som knappt tog tio minuter att slänga ihop.

Snabb risotto
1 portion

1 dl kokt kamutvete
grönsaker, t.ex. champinjoner, paprika och zucchini
1 msk oatly på mackan eller annan färskost
1 msk ajvar relish
1 tsk röd pesto på soltorkade tomater
salt, peppar
kokosolja att steka i

toppa med:
parmesan
färsk basilika

Skär grönsakerna och stek i kokosolja med medelhög värme. Tillsätt en skvätt vatten så att grönsakerna blir mjuka. Häll ner kokt kamutvete (ris, råris, bovete eller quinoa går lika bra) tillsammans med ajvar och pesto och låt puttra några minuter. Rör ner en klick färskost så risotton blir riktigt krämig och ta av den från plattan.

Servera med hyvlad parmesan och färsk basilika. Voila!

risotto-kamutvete

Att slänga ihop enkla vardagsrätter är nog min specialitet. Jag är inte alls lika bra på avancerade rätter eller exklusivare råvaror utan rör mig bäst bland rotfrukter, ägg och enkla grönsaker. Enkelt och gott!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Åh inspirerande! Det bästa är ju att kunna skapa mästerverk på det som finns hemma! Brukar också koka mer ex gryn…så har man en bas till snabba luncher =)

  Moa 2016-02-01 15:46:30 http://[email protected]
  Svara
  • Svar på Moas kommentar.

   Ja, det är så himla bra att ha quinoa, ris eller bovete i kylen. Det är ofta det momentet att koka någonting som jag tycker känns jobbigt, då är det bra att göra extra när man väl gör 🙂

   Anja Forsnor 2016-02-05 00:34:08
   Svara
 • Åh, ser supergott ut! Jag brukar också försöka hitta på lite sådana där rätter där man bara slänger ihop det som finns i kylen, bra för att kylskåpsrensa och slippa slänga mat. Ofta blir det helt okej, inte alltid jättegott men det går alltid ner!

  Paula 2016-02-01 14:19:18 http://livehealthier.blogg.se
  Svara
  • Svar på Paulas kommentar.

   Jag tycker oftast att det blir som godast när det är rester. Kanske för att förväntningarna är låga och vips så har man trollat ihop något gott av ingenting 🙂

   Anja Forsnor 2016-02-05 00:33:22
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!