Zoodles, zucchinipasta eller grönsaksspagetti – kärt barn har många namn. Det perfekta sättet att få i sig mera grönt och är lika gott som pasta, i en kall sallad eller varm soppa.
Just nu har jag ett roligt samarbete med Cervera där jag testar några av deras produkter. Först ut är en Spirelli spagettislicer från Gefu. Jag använder ofta mig av en spagettislicer för att göra zoodles av zucchini, morot eller gurka. All mat blir lite roligare om den serveras som spiraler, håller ni inte med?
Här rörde jag ihop en vegetarisk grönsakspasta med avokado och parmesan till lunch. Enkelt, snabblagat, nyttigt och vansinnigt gott. En lunch helt i min smak! Här kommer receptet för dig som vill testa.
Zoodles med avokado och parmesan
1 portion
1 zucchini
avokadokräm:
1 1/2 mogen avokado, beroende på storlek
1 msk grön pesto
1 msk matlagningsyoghurt
en näve färsk spenat
en vitlöksklyfta
salt, peppar
citron
till servering:
parmesan
färsk basilika
Skölj zucchinin och skär av enda änden. Sätt spagettislicern på zucchinin, håll i zucchinin och vrid slicern åt ena hållet. Titta på liten och nätt den är, får plats i allas kökslådor.
Man kan välja två olika tjocklekar, jag valde att blanda och körde hälften på ena sidan och hälften på andra.
Två minuter senare har man en skål med såhär fina zoodles. Busenkelt! Slicern är ett enkelt och roligt sätt att variera sina grönsaker på. Dessutom blir det ju så fint! Även ett bra trick att få barn att äta mera grönt. Jag menar, vem kan motstå grön spagetti?
Blanda avokado, pesto, matlagningsyoghurt, spenat och vitlök och mixa med stavmixer till en slät kräm. Smaka av med salt, peppar och citron.
Häll avokadokrämen ovanpå dina zoodles och blanda tills all zucchini är täckt.
Servera med färsk basilika, lite flingsalt, svartpeppar och rikligt med hyvlad parmesan. Perfekt som en lätt lunch och mättar bra tack vare den feta avokadon. Även gott med stekta champinjoner, tofu eller varmrökt lax till.
Voilá. Smaklig spis!
På Cerveras hemsida hittar du massor med inspiration för att kickstarta året på bästa sätt. Där bjuder jag även på mina bästa tips och recept på bland annat orientalisk shakshuka, asiatisk fisksoppa och vegetarisk chili med sötpotatis. Ta en titt där vetja!
Inlägg i samarbete med Cervera.
Det ser gott ut!
Tack! Det är himla gott om man som jag älskar avokado hehe 🙂
Alltså jisses Anja så gott!! Det vattnades rejält i munnen här i stormiga Göteborg, dags för lunch 😉 Receptet får jag testa ikväll! Stor kram
Haha, vad kul!! Hoppas du kommer gilla receptet 🙂 Kram!
Ser så gott ut! Serverar du denna rätt kall?
Ja, jag serverar den helt kall, tycker det blir bäst med avokadon. Vill man kan man värma zucchinipastan några sekunder i en kastrull med kokande vatten 🙂
gott OCH snyggt – mums!
Tack! BÄSTA kombon helt klart! 😉