ANJA FORSNOR

Säg hej till min morgondrink

Jag brukar dricka varmt citronvatten med ingefära på morgonen och det är extra gott nu på vintern. Jag pressar citron och skivar ner några bitar färsk ingefära i ett glas och sedan häller jag på hett vatten. Låter det stå och dra någon minut så smakerna sätter sig. Vill man ha det sötare kan man röra ner lite honung.

Ingefära rensar ut toxiner från kroppen och stärker vårt immunförsvar. Det är även slemlösande, verkar avslappnande och är bra för matsmältningen. Dessutom vansinnigt gott. En riktig superväxt!

Citron är också utrensande, bra för magen och har många antibakteriella egenskaper som är effektivt mot halsinfektioner. Trots att citron smakar surt så verkar det basiskt i kroppen och minskar även sötsug.

Gott som gör gott!

citronvatten-ingefära citron-ingefära

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Det ser gott och fräscht ut 🙂

  Jag är mitt uppe i att ställa om från sötsug och hitta tillbaka till en hälsosammare livsstil och är nyfiken lite på hur en meny under en vecka kan se ut för dig? Då menar jag inte en redovisning av exakt vad du äter för sånt är ju individuellt men mer exempel på middagar hemma hos er?

  Tack för all inspiration!!

  Sara 2016-01-13 15:21:39
  Svara
 • Hej och tack för en trevlig blogg! Jag brukar också köra citronvatten på morgonen. En fundering jag fått sedan min bebis kom är om det kan vara negativt att något är utrensande, om det t ex kommer ut mer skräp i bröstmjölken? Vet du något om detta?

  Lisa 2016-01-13 08:15:39
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Hej Lisa, vad roligt att du läser! Man ska ju vara försiktig med kosttillskott och alger som är detoxande och utrensande, tex. spirulina, chlorella och kol både under graviditet och amning. Citron och ingefära har jag fortsatt med och jag kan inte tänka mig att det skulle vara några konstigheter. Men amning är så känsligt och jag är ingen expert så fråga din BVC-sköterska om du är osäker.

   Anja Forsnor 2016-01-13 15:38:06
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!