ANJA FORSNOR

Havregrynsgröt med kakao och bär

Frukostgröt med smak av choklad, nästan för bra för att vara sant. Rå kakao är väldigt näringsrikt och bra för vårt immunförsvar och matsmältning. Rå kakao innehåller mer antioxidanter än något annat livsmedel och dessutom sägs det göra en lycklig! Bara det måste ju göra den här gröten till en bra start på dagen.

Chokladgröt med hallon och blåbär
1 portion

2 dl mandelmjölk
1 dl havregryn
1 msk rå kakao eller vanlig kakao
1/2 mosad banan
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk honung
salt

Koka upp havregryn med mandelmjölk. Mosa bananen med en gaffel och blanda med havregrynen. Tillsätt kakao, vaniljpulver och lite salt. Koka på svag värme under omrörning i 4-5 minuter, smaka av och tillsätt eventuellt lite mer honung.

Servera gröten med kall mandelmjölk, bär och rostad kokos.

chocolate-oatmeal chokladgröt

Foto: Sebastian Hellström

Fler recept på gröt:

> Kall quinoagröt

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!