ANJA FORSNOR

Behöver man amningsplagg?

Det är inte bara magen som växer när man blir gravid. Mina bröst levde sitt eget liv och bara någon vecka in i graviditeten hade storleken fördubblats, utan överdrift. Dessutom var de sååå ömma! Jag använde bara mjuka träningstoppar till en början tills jag efter halva graviditeten upptäckte det här med amningsbh. Så skönt!

”Amningsbh?” det behövs väl inte förrän man, ja – ammar? Det är förvisso sant men om man ändå behöver köpa en ny bh kan man lika gärna köpa en som även funkar efter förlossningen.

Jag måste erkänna att jag var lite nonchalant till hela amnings-plaggs-grejen innan jag fick barn. Tyckte det kändes så ”mammigt” och oglammigt och tänkte att jag skulle klara mig utan det. Ha, så fel jag hade! När man har en hungrig och sprallig bebis i sin famn så vill man ha en lösning som tar max 3 sekunder. Man får liksom inse att man agerar mjölkfabrik för ett tag.

amninhsbh

Mina tips till alla preggos och soon-to-be-mamas där ute:

1. Prova ut en eller två sköna amningsbh innan förlossningen för att slippa springa i butiker som nyförlöst.

2. Investera i 3-4 bra amningsbh:s som du kan variera mellan, varav en mjuk bh du kan ha på natten som inte skaver någonstans. Och ja, du kommer vilja sova i bh på natten för att inte du och bebis ska bada i mjölk. Mina favoriter kommer från Lindex och Glammom.se.

3. Amnings-linne är guld värt! Jag har ett vitt och ett svart linne som jag använder nästan dagligen. De funkar ovanpå en amnings-bh eller istället för bh beroende på hur mycket stöd man behöver. Lindex eller BOOB har fina och sköna linnen.

4. Nu på vintern kör jag på amningslinne + stor stickad tröja när jag ska vistas bland folk. Jag tycker det är perfekt för då kan jag enkelt dra upp tröjan när det är dags och jag kan använda de flesta av mina vanliga tröjor. Och amningslinnet gör att man slipper flasha hela magen.

5. Hemma föredrar jag en tunnare amnings-tröja i t-shirt modell eller en lös skjorta som man enkelt kan knäppa upp. Och ja, man fastnar lätt i tights-fällan hemma men det är ju så skönt när man är stillasittande många timmar om dagen.

amningsbh-glammom Det finns faktiskt riktigt fina amningsplagg om man letar lite. Favoritlinnet har jag köpt på Lindex, bh:s och t-shirt är från Glammom.se. Om ni uppger koden anja20 får ni 20 % rabatt på er beställning på glammom.se. Gäller från och med idag och en vecka framåt!

Läs också:

> Bärsele eller bärsjal till spädbarn?

> Så blir du redo för förlossning – mina tips

> Saker jag ser fram emot att göra efter förlossningen

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Bra tips, uppskattas! Samma läge för mig just nu, fick en liten tjej för två veckor sedan. Mjölkfabrik javisst! T-shirten verkar toppen!

    Sofia 2015-12-11 15:28:42
    Svara
  • Tack för bra tips! Vi väntar i april och det är så inspirerande att läsa din blogg. Har du tips på bäddningen i vagnen? Vi har också en bugaboo Buffalo. Önskar dig en trevlig fredag!

    Karin 2015-12-11 13:21:40
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!