ANJA FORSNOR

Bärtröja för bebisen

Tack för alla era tips om bärsele vs. bärsjal. Det är ju en helt ny värld med alla tillbehör till bebisen men nu har jag lite mer kött på benen känner jag. Har läst på om grodposition och blev sugen på att testa bärsjal och ska se om jag hittar någon bra. Eller kanske en lite mer ergonomisk bärsele som känns lite mjukare och närmare kroppen.

En läsare tipsade om den här bärtröjan som verkar så cool, har ni sett? Är sugen på att beställa en men den kostar ju en del, skulle vara kul och höra någon som testat den först. Ni som är experter på det här – vad tror ni, kan den vara något att ha?

lalabu-bärtröja lalabu

Bilder lånade från Lalabu.com

Läs också:

> Bärsele eller bärsjal till spädbarn

> Min förlossningsberättelse

> Kroppen ett år senare

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
 • Hej,

  Som jag skrev i ditt inlägg om bärsele/-sjal så använder jag sjal till min 1-månaders och det funkar toppen. Tror säkert att en bärtröja kan vara super om den är som en sjal fast man slipper ”vira in sig själv” och istället bara dra den över huvudet. Dock skulle jag vara tveksam av två anledningar:
  För det första så har barnet på bilderna ovan inget som helst huvudstöd av sjalen, det är möjligt att det går att ”vika in” bakhuvudet i någon tygdel som inte framgår av bilderna, för går inte det så är det ju värdelöst – man vill ju ha händerna fria och inte gå och hålla en hand på bebisen huvud hela tiden! I en sjal stoppar du ju in barnets bakhuvud i sjalen också så den sitter ”klistrad” mot dig.
  Det andra som gör mig tveksam (obs att jag inte är ett dugg påläst om bärtröja och dess möjliga finesser) är om den går att reglera i storlek? En bärsjal tightar du ju åt precis som du vill och behöver utifrån hur just du ser ut, vilket gör att en sjal passar precis alla! Det går ju då också att anpassa allt eftersom barnet växer, så att den alltid sitter perfekt.
  Bara mina spontana tankar, hoppas du landar i något som passar er!

  Linnea 2015-12-09 14:04:22
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!